Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă în cazul poliţistului Bogdan Cosmin Gigina, mort într-un accident în timp ce se deplasa în coloana oficială a ministrul de Interne Gabriel Oprea. Până în prezent au fost audiate mai multe persoane, s-au făcut cercetări la faţa locului şi au fost ridicate imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă. Potrivit Parchetului, audierile continuă. Totodată, urmează să fie dispusă expertiza tehnică a motocicletei.

Procurorii Tribunalului București au început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă în cazul polițistului Bogdan Gigină.

În dosarul privind decesul subinspectorului de poliţie GIGINĂ BOGDAN-COSMIN, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Potrivit procurorilor, informaţiile solicitate Ministerului Afacerilor Interne, IGPR şi DGP a Mun. Bucureşti au fost furnizate parţial. În continuare, urmează să fie audiate şi alte persoane care au informaţii despre circumstanţele producerii accidentului.

„Până în prezent au fost efectuate cercetarea la faţa locului, autopsia medico-legală şi au fost ridicate imaginile înregistrate de camerele de supraveghere în vederea reconstituirii traseului coloanei oficiale din care făcea parte poliţistul decedat.

Totodată, au fost audiate persoane care aveau cunoştinţă despre împrejurările concrete în care s-a produs incidentul, respectiv poliţiştii din coloană şi cei aflaţi în intersecţie, muncitorii care efectuau lucrările de reparaţii, precum şi alţi martori oculari aflaţi în zonă.

Pentru lămurirea tuturor împrejurărilor cauzei au fost solicitate Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti actele normative interne care reglementează cadrul general de constituire a coloanelor oficiale, actele interne emise cu privire la coloana oficială din care făcea parte lucrătorul de poliţie decedat, precum şi date cu privire la componenţa coloanei la momentul incidentului. Până în prezent ne-au fost furnizate parţial informaţiile solicitate.

A fost solicitată şi documentaţia privind efectuarea lucrărilor de reparaţie de la locul producerii evenimentului (actele de autorizare, contractele încheiate, procedurile de executare a lucrării, inclusiv elementele de semnalizare şi siguranţă specifice).

De asemenea, au fost solicitate datele stocate cu privire la comunicaţiile interne ale poliţiştilor implicaţi în deplasarea coloanei.

În zilele următoare vor fi continuate audierile persoanelor care au cunoştinţă despre circumstanţele în care s-a produs evenimentul ce face obiectul dosarului”, transmit procurorii.

În plus, urmează să fie dispusă expertiza tehnică a vehiculului implicat în accident.

„Totodată, urmează să fie dispusă expertiza tehnică cu privire la vehicul şi dinamica producerii accidentului, precum şi cu privire la imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti – Secţia de urmărire penală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul Omoruri„, se mai arată în comunicat.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here