Un transportator care a dus un colet în Londra, în care erau ascunşi câţiva litri de ţuică autentic românească, a încercat într-un mod inedit să-i atragă atenţia la ce riscuri l-a expus.I-a spus că ar vrea să lase un pachet pentru un vecin de-al lui şi că dacă are încredere să-l ia fără să-l verifice. Apoi, l-a întrebat dacă ar avea încredere că nu i-a pus ceva ilegal în acel pachet!

Transportatorului cu pricina îi vom spune în continuare „Transport Aliance Tour”, iar numele este cât se poate de real. Acesta a preluat un colet din România şi urma să-l livreze unui concetăţean de-al nostru în Londra. La controlul de la vamă, poliţiştii de frontieră au găsit în acest colet câţiva litri de ţuică. Amenda a fost destul de consistentă şi a trebuit să o plătească pe loc, pentru că altfel nu putea porni la drum din nou. S-a hotărât să-i dea o lecţie celui care a făcut acest gest. L-a întrebat dacă nu ar vrea să ia şi un colet şi pentru un vecin de-al lui. Iată mai jos întreaga scrisoare, postată de Transport Aliance Tour pe Facebook.

„O poveste 100% reală!

Trebuia să-i livrez unui client un colet din România în Londra. Îl anunţ că o să ajung în 30 minute. El a zis „Vă aştept nerăbdător. Ajung la dânsul şi iese în întâmpinare cu soţia lui. Eu îl întreb: dacă vă las un colet pentru un alt client vecin de-al dumneavoastră şi va veni persoana respectivă mâine dimineaţă să-l ridice mă ajutaţi? El, dând dovadă de bunăvoinţă şi încredere a zis: cum să nu.

Apoi eu i-am zis: sunt un om corect şi vă zic că poate în coletul ce vi-l las e ceva ilegal şi dacă cumva suntem urmăriţi de poliţie e posibil după ce plec să vă bată la uşă să vă ceară coletul şi dacă găsesc că este ceva ilegal în colet vă va considera complice şi riscaţi să vă dea afară în frig trei ore până vă scotocesc casa şi, la urmă, să vă pună şi o amendă. Fără să aveţi nicio vină. Ce spuneţi mă ajutaţi? La care el revoltat: cum să-mi faci una ca asta! Eu i-am răspuns zâmbind: păi tocmai asta mi-ai făcut tu mie şi eu nu am venit cu parul la tine.  La care el nedumerit mă întreabă: cum aşa? Păi coletul dumitale a conţinut câteva kg de ţuică şi atunci când m-au oprit vameşii la control eu am declarat că nu am aşa ceva în colete pentru că cei din România au spus că nu au pus ţuică în colete.

Continuarea aici:

 

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here