Se întâmplă în România: consumator de DROGURI la 13 ani

Home > Se întâmplă în România: consumator de DROGURI la 13 ani

Consumul de droguri s-a triplat în România, în ultimii ani. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de Agenţia Naţională Antidrog. Şi mai îngrijorător este faptul că tinerii cad pradă tentaţiei substanţelor halucinogene la vârste din ce în ce mai mici. Chiar dacă unii renunţă pe parcurs, ajutaţi de părinţi şi de specialişti, efectele drogurilor îi marchează însă pe întreaga viaţă.

Un adolescent de 17 ani din Bacău a încercat prima dată substanţele etnobotanice în urmă cu patru ani. Până la dependenţă drumul a fost foarte scurt. Comportamentul agresiv, rezultatele slabe de la şcoală şi faptul că a fost prins furând din casă i-au alarmat pe părinţi.

“Avea foarte multe absenţe, era în eşec şcolar, avea excese de violenţă verbală cu mine. Au început să îmi dispară din lucruri, aur, bani. Eu nu îi ascundeam în casă că nu aveam de ce să mă tem”, povesteşte mama tânărului.

Mama băiatului spune că a trăit clipe de coşmar: “Am simtit ca ma rup in doua, fizic. Nu dormea noaptea, agresivitatea verbală crescuse, slăbea îngrozitor.”

După trei ani de chin, femeia a cerut ajutorul specialiştilor.

Timp de o lună, adolescentul a fost internat la o clinică de dezintoxicare din Cluj. Apoi, un an de zile, a mers periodic la control şi a urmat un tratament. În paralel, a mers la şedinţe de consiliere la Centrul Antidrog din Bacău.

Specialiştii spun că a crescut îngrijorător consumul de droguri în şcoli.

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here