Actorul Samuel L. Jackson cere celebrităţilor care au participat la campania ‘ALS Ice Bucket Challenge‘ să i se alăture într-un demers similar, pentru condamnarea folosirii violenţei de către poliţia americană la adresa cetăţenilor afro-americani, scrie agenţia UPI.

După Ice Bucket Challenge, a fost lansată o nouă provocare – împotriva brutalităţilor poliţiei americane. ‘Voi toţi cei care v-aţi turnat gheaţă pe cap, acum este ocazia să faceţi altceva. Vă provoc pe toţi să cântaţi melodia – We Ain’t Gonna Stop Till People are Free’ – a transmis actorul într-un mesaj video postat pe reţeaua de socializare Facebook.

În mesaj, el este primul care interpretează cântecul, scris de Luke Nephew, membru al grupului Peace Poets, devenit popular printre manifestanţii care au protestat pentru uciderea unor persoane de culoare neînarmate de către poliţişti albi în Statele Unite.

Incidentele, petrecute în a doua jumătate a acestui an, precum şi deciziile autorităţilor de a nu-i pune sub acuzare pe cei vinovaţi au provocat numeroase manifestaţii în SUA.

Campania ‘Ice-Bucket Challenge’, duşul cu apă îngheţată pentru contribui la combaterea sclerozei multiple aminotrofice (ALS), a fost lansată de un american din statul Massachusetts diagnosticat cu această boală. El a încercat ca prin această metodă să ridice gradul de conştientizare a publicului în legătură cu această boală neurovegetativă, care afectează creierul şi măduva spinării, ducând la paralizie. Ideea a avut succes pe reţelele de socializare nu doar la oamenii obişnuiţi, ci şi la politicieni şi la personalităţi din diverse domenii.

AbonareDistribuie:21000Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here