Acciza la ţigări va avea o valoare mai mare, începand cu 1 aprilie, conform unei hotărâri de Guvern care modifică Codul fiscal şi care a fost publicata recent în Monitorul Oficial. Noua valoare va fi valabilă timp de un an de zile, după cum reglementează deja Codul fiscal.

Nivelul accizei specifice la tigari va creste cu aproape 5,4%, incepand cu data de 1 aprilie 2014, ajungand la 59,77 euro/1.000 tigarete.

Ca urmare a acestei majorari se va modifica si nivelul accizei totale pentru tigarete, care va creste cu aproximativ 3,17%, incepand cu data de 1 aprilie 2014, pana la 84,37 de euro/1.000 tigarete, se precizeaza in nota de fundamentare a proiectului de hotarare, inainte ca acesta sa fie aprobat.

Noua valoare va fi valabila timp de un an de zile, respectiv intre 1 aprilie 2014 si 31 martie 2015, dupa cum se precizeaza deja in Codul fiscal. De altfel, actul normativ nu prevede o modificare a acestei perioade.

Un alt motiv al cresterii accizei totale la tigari il reprezinta si majorarea accizei la carburanti, prin introducerea unei taxe de 7 eurocenti/litru de combustibil.

Acciza totala la tigari cuprinde alte doua accize. Acciza la tigari are o structura de tip compus, reprezentand suma dintre acciza specifica pe 1.000 de tigarete plus acciza ad valorem aplicata asupra pretului de vanzare cu amanuntul declarat, conform notei de fundamentare a proiectului de hotarare, inainte ca acesta sa fie aprobat.

 

Distribuie:2020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here