Din ce în ce mai mulţi oameni ajung să sufere un atac de cord pentru că nu sunt atenţi la semnalele pe care le trimite corpul lor. Vă prezentăm mai jos cele mai frecvente simptome care anunţă cu infarct: 

Dificultăţi la respiraţie

Deşi de cele mai multe ori pacienţii nu pun acest simptom pe seama unui infarct, oamenii care au frecvent această problemă prezintă un risc ce trei până la cinci ori mai mare de a deceda, pentru că ajung mai târziu la spital. Senzaţia de sufocare apare şi în lipsa efortului fizic. Dificultăţiile de respiraţie por fi însoţite de transpiraţie, ameţeală sau chiar pierderea cunoştinţei. Această tulburare trebuie să vă pună în gardă mai ales dacă nu este rezultatul unui efort fizic, ci apare din senin.

Senzaţii de greaţă şi arsuri la stomac

Uneori pot apărea arsuri  chiar dacă nu aţi consumat alimente acide. Cât despre senzaţiile de greaţă, dacă acestea persistă mai mult de câteva ore este cazul să mergeţi la medic. Doctorii spun că acesta nu este deloc un simptom rar, ci unul extrem de întâlnit, dar ignorat.

Oboseală şi tulburări de somn

În general, tulburările de somn apar cu câteva săptămâni înainte să se declanşeze infarctul. Oboseala apare în special la femei şi poate fi provocată de hipertensiunea arterială sau alte afecţiuni cardiace. Conform ultimelor studii, 70% dintre persoanele care au suferit un atac de cord s-au confruntat în ultimele săptămâni sau luni în mod frecvent cu stări accentuate de oboseală şi lipsa somnului.

Dureri “săgetate” în diferite părţi ale corpului

Fie că vorbim despre braţ, bărbie sau chiar capul pieptului, aceste dureri pot fi un semn sigur al unui infarct. De cele mai multe ori durerile nu apar în piept, de aceea lumea le ignoră, ci în braţul stâng sau la nivelul maxilarului. Trebuie să ne alarmăm în momentul în care ne confruntăm cu dureri care apar şi dispar brusc, nu cu cele care persistă.

În cazul în care v-aţi confruntat cu simptomele de mai sus este indicat să mergeţi la medic. Chiar dacă sunteţi tentaţi să nu le daţi importanţă, acest gest simplu vă poate salva viaţa.

 

Mădălina Mihăilescu

Abonare
Distribuie:0010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here