Dacă lumea animală este plină de ritualuri diferite în funcţie de specie, la om putem întâlni un comportament sexual variat, care, în unele zone este considerat normal, iar în altele bizar. 

Iată câteva dintre aceste obiceiuri, practicate în cadrul societăţii umane:

Atât bărbații cât și femeile din Zimbabwe, simt o deosebită plăcere atunci când actul sexual are loc “pe uscat”. Pentru aceasta, femeile păstrează din timp nişte frunze asemănătoare bureților, deshidratate, cu care își usucă zonă erogenă, care se umezeşte.

În tribul Panape din Macronezia, bărbatul provoacă starea de excitare a femeii, lăsând să meargă pe corpul ei, o anumită furnică mare. Mișcarea furnicii și muşcăturile ei, favorizează starea erotică a femeii.

Asemănător primatelor, în tribul Sironi din Bolivia, bărbații și femeile își fac o deparazitare reciprocă în zonele acoperite cu păr.

La vechiile civilizaţii din Hawaii, oamenii foloseau un nume public pentru propriile organe genitale, ce prin cântec erau descrise în amănunt.

În tribul Sambian din Noua Guinee, tinerii nu sunt lăsaţi să se apropie de femei în perioada de ucenicie. Trecerea de la băiat la bărbat se face prin înghiţirea spermei celor mai puternici lideri ai tribului.

În unele zone din Africa ecuatorială, mireasa face sex cu o gorila îmblânzită. Dacă acuplarea nu reuşeşte, nunta nu mai are loc, deoarece mirele refuză o mireasă pe care nici măcar gorila n-a accepat-o.

În Egiptul Antic exista credinţa că fluxul şi refluxul fluviului Nil erau cauzate de ejacularea zeului Atum. Faraonii aveau un ritual prin care se masturbau crezând astfel că, prin acesta Nilul va fecunda culturile şi va fi un an bogat.

În tribul Siwa din Egipt dacă bărbaţii nu aveau înclinaţii homosexuale, ei erau exilaţi din trib, neputându-se căsători.

De la vârsta de 13 ani, băietii din Mangaia, o insula mică din sudul Pacificului, întreţin relaţii sexuale cu femeile adulte, învăţând cum să mărească durata actului sexual.

În trecut, biserica le impunea cuplurilor să folosească poziţia misionarului, nefiind altă modalitate acceptată de a face sex.

În unele zone islamice, există tradiţia ca deflorarea să aibă loc în public, când mirele strapunge himenul cu degetul mare de la mâna dreapta, învelit într-un fel de mănuşă. Dacă acesta se înroşeşte, poate porni sărbătoarea nunţii.

În unele triburi din Africa, labiile fetiţelor sunt cusute cu fire vegetale până înainte de nuntă, pentru ca ea să nu aiba tentaţia de a cădea în păcat.

Comportamentul şi ritualurile sexuale umane prezintă o mare varietate, regiunea geografică făcând diferenţa dintre şocant şi normal.

 

Sursa: blastingnews.com

Abonare
Distribuie:303000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here