Chiar dacă sună a SF este crunta realitate! Sfinxul din Bucegi va fi mutat pentru că ”proprietarul” dorește să construiască cartiere rezidențiale, vile, hoteluri și cine mai știe ce, scrie ziardebusteni.ro.

Așa ceva vezi doar odată in viață ! Directorul Parcului Natural Bucegi declară :

Proprietarul a spus că dacă-mi trebuie Sfinxul pot să mi-l mut in altă parte

Până acum ar fi trebuit să vuiască presa, televiziunile, guvernul, UE, Natura 2000, toate pornite de la sesizarea TA , domnu’ Director, nicidecum pentru că te-a intrebat cineva din mass-media.

Dacă nu intreba nimeni vedeam cum găseam un anunț in locul Sfinxului din Bucegi – ”Sfinxul s-a mutat la Muzeul Satului din București ! ” sau și mai bine ” S-a mutat in curtea Primăriei Bușteni pentru a se putea oficia căsătorii.

Despre mutarea sau demolarea Sfinxului s-a discutat prea putin in urma cu cativa ani, atunci cand terenul unde se afla acesta acum a fost revendicat si castigat de catre omul de afaceri Costache Costanda care a declarat ca intenționează sa construriasca aici un  hotel.

Intentionez sa investesc, cum e si normal. Nu pot lasa doua hectare in paragina. Intr-adevar, sunt niste stanci acolo, dar se poate rezolva cu putina dinamita si multa rabdare„, a precizat in urma cu 7 ani pentru times.ro Costache Costanda.

Sfinxul se afla pe locul unde va fi hotelul
Privelistea care iti taie rasuflarea din Bucegi va putea fi admirata de turisti dintr-unul din cele mai moderne hoteluri construite in Romania dupa Revolutie, insa pentru asta turistii vor renunta la Sfinx.

Sfinxul din Bucegi reprezinta o stanca, in care intemperiile au sapat de-a lungul mileniilor forma unui chip uman, care poate fi vazut dintr-un singur unghi insa.

Misticii, exaltatii, epilepticii si ocultisti sustin insa ca Sfinxul reprezinta o statuie megalitica antica, sau un vestigiu lasat de extraterestri, declarandu-se total impotriva demolarii.

ONG-urile solicita mutarea sfinxului

Nu putem lasa un monument al naturii, sau chiar un vestigiu al extraterestrilor, sa fie distrus de un om, de un venetic, in scopul unor afaceri veroase, venale, venetice”, a strigat pe fereastra catre redactie un pletos care sustinea ca reprezinta Corpul Fiilor Omului, un fel de secta ai carei membri sustin ca provin toti din Iisus Hristos.

ONG-ul „Sfinxul, primul roman adevarat”, solicita in mod oficial Guvernului sa nu permita lui Costache Costanda sa demoleze celebrul Sfinx din Bucegi, ci mai degraba sa-l mute cateva sute de metri.
loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here