Lauren Wasser, o tânără de 24 de ani și-a pierdut piciorul în urma unei intervenții medicale provocată de niște tampoane. Din cauza neglijenței unor producătorii și omiterea unor instrucțiuni aceasta a fost la un pas de moarte. 

Tânăra a început să se simtă rău ca și cum ar fi avut o răceală. Lauren era de asemenea în perioada mentruației și s-a dus la magazin pentru a-și cumpăra tampoanele Kotex Natural Balance. Ea se confrunta cu problemele menstruației de 11 ani, iar tampoanele Kotex erau o parte din acest ritual. În acea zi ea și-a schimbat tamponul doar de trei ori – dimineață, după-amiază și seara – nu cum o învățase mama sa, o dată la trei-patru ore.

Mai târziu în acea seară, s-a hotărât să treacă pe la aniversarea unui prieten. “ Am încercat să ma comport normal”, a spus Lauren deși toți prietenii îi spuneau că arată rău. A plecat acasă și tot ce își dorea să facă era să doarmă. După două zile un prieten trimis de mama lui Lauren împreună cu poliția, au găsit-o întinsă pe podeaua dormitorului.  

Lauren a fost dusă la spitalul St. John cu o febra de 41 de grade Celsius. Organele interne îi cedau și a suferit un atac de cord. Doctorii au chemat un specialist în boli infecțioase care a descoperit ca aceasta avea sindromul șocului toxic, datorită tamponului lăsat înauntru.

TSS este o infecție bacteriană care include și bacteria stafilococ.

Doctorii au băgat-o pe Lauren într-o coma artificială. Mulți apropiați s-au adunat în fața spitalului pentru a se ruga. După ce s-a trezit din comă, medicii au hotărât să-i amputeze piciorul drept pentru a-i salva viața. În tot acest timp mama lui Lauren a început un process împotriva celor de la  Kotex Natural Balance pentru a atenționa lumea de acest pericol.  Familia a argumentat ca instrucțiunile sunt neclare, deoarece acel termen “peste noapte” poate însemna mai mult de opt ore la unele persoane.  Avocatul lui Lauren dorește să sublinieze faptul că compania de tampoane are material pentru a face aceste tampoane mai sigure, dar aceştia aleg să nu le facă.

După șocul prin care a trecut, Lauren a vrut să-și pună capăt vieții în momentul în care s-a trezit într-un scaun cu rotile, însă nu a facut-o. I-a luat o perioada lungă să se obișnuiască cu acest handicap și a fost ajutată de o prietenă fotografă, care a facut acest proces să fie ca un fel de terapie.

În ziua de azi, Lauren, nu poate privi reclamele la tampoane deoarece acestea nu au nicio atenționare asupra sindromului de șoc toxic.

 

 

 

loading…

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here