Vremurile sunt tot mai grele pentru toate echipele din Liga 1, în situaţii tot mai dificile fiind şi echipele mari care au realizat transferuri importante în ultimii ani dar au luat şi bani de la UEFA.

După ce Rapid a fost retrogradată din cauza problemelor financiare şi Dinamo se descurcă tot mai greu, a venit rândul altei echipe de top din România să sufere la capitolul financiar: CFR Cluj.

“Corabia vişinie” ia tot mai multă apă. Oficialii din Gruia se află în faţa unei situaţii limită, înainte cu o săptămână de finalizarea dosarelor de licenţiere. Şefii clubului s-au întâlnit după derby şi, presaţi de datoriile imense acumulate de club, au aprobat declanşarea procedurii de reorganizare a clubului.

CFR are în acest moment datorii cumulate de peste 3 milioane de euro către jucători, angajati ai clubului şi alţi furnizori.

În aceasta situaţie s-a ajuns şi datorită patronului din Gruia, Arpad Paszkany care nu a mai băgat bani la echipă din luna octombrie a anului trecut.

Scenariul optimist pentru feroviari este declanşarea procedurii de reorganizare a societăţii. Insolvenţa este “umbrela” preferată a majorităţii patronilor din Liga 1. Renunţarea la jumătate din jucători (contractele sau împrumuturile acestora vor expira la vară) şi infuzia masivă de jucători tineri din pepiniera proprie vor fi reperele noii politici a clubului. Este varianta aplicată cu succes la peste jumătate din cluburile din Liga 1.

Şefii din Gruia iau în serios inclusiv varianta retrogradării în eşalonul secund, în cazul în care nu vor îndeplini criteriile de licenţiere pentru Liga 1. De acolo, CFR va încerca să se restarteze cu un lot primenit, dar cu salarii care nu depăşesc 4.000 de euro pe lună.

Suporterii se tem să nu retrăiască în Gruia scenariul patentat de Bucşaru la defuncta Unirea Urziceni. După participarea în Liga Campionilor, fosta campioană din 2009 a fost desfiinţată, Dumitru Bucşaru nemaidorind să înscrie echipa nici măcar în liga a doua.

Marius Ghencea

 

Distribuie:1010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here