Ministrul Muncii, Rovana Plumb, anunţă schimbări importante în sistemul de pensii. Ministrul vrea să îndrepte inechităţile în ceea ce-i priveşte pe românii care au lucrat în condiţii grele în domenii precum minerit, metalurgie, siderurgie.

Rovana Plumb a anunţat că discută cu parlamentarii despre cea mai bună formulă pentru pensionari în ceea ce priveşte majorarea punctajelor pentru pensionarii cu grupa I şi a II-a de muncă.

“În actuala iniţiativă legislativă privind majorarea punctajelor pentru cei care au lucrat în grupa I şi a II-a de muncă nu se regăsesc decât anumite categorii, respectiv din siderurgie, metalurgie şi minerit. Există mai multe categorii de pensionari care îndeplinesc condiţiile de a fi lucrat în grupa I şi grupa a II-a şi trebuie şi aceştia să primească un tratament echitabil, corect din partea legiuitorilor în aşa fel încât să fie şi ei încadraţi în majorarea punctajului aferent grupei I şi a II-a de muncă”, a declarat Rovana Plumb.

În acest sens, ministrul Muncii a cerut o amânare de două săptămâni pentru a afla numărul exact al pensionarilor care ar uma să beneficieze de majorarea punctajului.

“Pentru a vedea exact numărul de persoane beneficiare, am solicitat o amânare de 2 săptămâni (…) Aş vrea să fac precizarea că recalcularea tuturor dosarelor, care înseamnă peste 500.000, ia o perioadă de timp de aproape 2 ani de zile, chiar dacă intră în vigoare de la 1 ianuarie 2016. Plata se face în momentul în care se finalizează recalcularea fiecărui dosar, dar dreptul va fi calculat începând cu 1 ianuarie 2016″, a mai precizat Rovana Plumb.

 

AbonareDistribuie:375100

4 COMMENTS

  1. Nu numai categoriile enumerate trebuie să benificieze de drepturile gradului 1 și 2 ci toate. …Voteaza acest comentariu: 0  0

  2. Am inteles de la doamna ministru ca s’ar modifica si pt pers care sunt in gr 1 ,2..de invaliditate,ceva la punctaj…nu stiu exact,discutiile s’au amanat pt 2 sapt..as dori sa stiu exact daca v’a exista vre’o modificare..Voteaza acest comentariu: 0  0

  3. Inca o amagire a guvernului a celor nevoiasi! Inca o promisiune tip pomana electorala!Voteaza acest comentariu: 1  0

  4. si controlorii de trafic aerian au avut grupa 1sau 2 de munca. Poate nu uita…Voteaza acest comentariu: 0  0

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here