Tabăra de rezistență de la Pungești, închisă de Direcţia de Sănătate Publică

Home > Tabăra de rezistență de la Pungești, închisă de Direcţia de Sănătate Publică

 

Tabăra de rezistență de la Pungești, înființată în luna octombrie de activiștii de mediu care au început protestele față de decizia Chevron de a amplasa prima sondă de explorare a gazelor de șist, a fost închisă în urma unor controale ale Direcției de Sănătate de Sănătate Publică și ale Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu.

O echipă formată din inspectori ai instituției s-a deplasat la Pungești, unde a constatat că tabăra respectivă era amenajată în condiții improprii de igienă. Nu exista sursă de apă pentru igiena personală, nu exista toaletă, oamenii din tabăra respectivă mergând pentru nevoile fiziologice prin împrejurii, într-o pădure. Le-am făcut cunoscute normele de igienă și faptul că în cazul în care aceste condiții nu sunt respectate, există riscul unor îmbolnăviri. Când inspectorii s-au întors să vadă dacă situația s-a remediat, tabăra nu mai exista’, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul executiv al DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Totodată, membrilor taberei de rezistență li s-a adus la cunoștință de reprezentanții Gărzii de Mediu că, în zonă, deșeurile nu sunt depozitate corespunzător.

Cu toate că în zonă nu mai există tabăra de rezistență creată de protestatari, echipaje de jandarmi se află în continuare la Pungești, acolo unde reprezentanții Chevron lucrează la amenajarea platformei pe care urmează să fie instalate sondele de explorare a gazelor de șist.

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here