Yahoo securizează mailurile contra spionajului electronic

Home > Yahoo securizează mailurile contra spionajului electronic

Grupul internet american Yahoo va începe să-şi criptografieze datele trimise prin serviciile sale online pentru a le proteja împotriva spionajului electronic.

Până în aprilie 2014, Yahoo va instala un sistem de criptografiere pentru informaţiile împărtăşite de utilizatorii site-urilor sale şi în centrele sale de date, a detaliat Mayer pe blogul grupului. Serviciul de mesagerie Yahoo Mail va beneficia, de asemenea, de un sistem de criptografiere mai sofisticat până în 8 ianuarie, a declarat luni directorul executiv al grupului, Marissa Mayer, citată de AFP, informează Agerpres.

Rivalul său, Google, a început deja să bruieze cea mai mare parte a traficului pe site-urile sale. “A existat un anumit număr de rapoarte în cursul ultimelor şase luni despre accesul secret al guvernului american la date ale utilizatorilor fără ştirea grupurilor tehnologice, între care şi Yahoo”, a comentat Marissa Mayer. “Vom continua să examinăm cum putem proteja viaţa privată a utilizatorilor şi datele acestora”, a adăugat ea.

Operaţiunile de spionaj pe scară largă pe internet efectuate de agenţia de informaţii americană NSA au fost dezvăluite de presă în cursul acestui an. Yahoo, Google şi alte companii tehnologice americane au dezminţit că ar fi permis accesul la serverele lor.

Citeşte mai multe aici.

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here