26 de tineri care au terminat cursurile unei şcoli post-liceale din Craiova trebuie să se întoarcă în bănci, deşi au absolvit încă de acum trei ani. Ei trebuie să dea examene de diferenţă la mai multe materii din cauză că au învăţat după programa altui profil faţă de cel la care erau admişi.

Mihai Vlăsceanu a urmat şcoala post-liceală la profilul care urma să-i aducă specializarea ca tehnician echipamente de calcul. Materiile pe care le-a sudiat însă făceau parte din programa altei discipline asemănătoare – tehnician echipamente de calcul şi rețele, scrie digi24.ro.

A absolvit în 2013 şi de atunci încearcă să-şi obţină diploma. Acum a aflat că trebuie să dea examene pentru materiile care diferă între specialitatea la care a fost admis şi cea pe care, de fapt, a studiat-o. În aceeaşi situaţie sunt toţi cei 26 de colegi ai săi.

Mihai Vlăsceanu: „În tot acest timp niciodată nu ne-au spus că este o problemă că s-au făcut anumite greşeli la examene. Ba chiar ni s-au eliberat adeverinţe ca şi cum am terminat această postliceală”.

Mama lui Mihai a făcut demersuri inclusiv la Ministerul Educației iar acum spune că va da şcoala în judecată.

Delia Vlăsceanu: „O să vorbesc cu domnul avocat să-i deschid proces penal sau civil doamnei directoare respective pentru că nu se poate”.

Matilda Blagu, director la liceul „Matei Basarab”: „A fost o eroare umană. S-au descărcat alte planuri cadru, nu s-a observat la timp. A cui a fost eroarea? Nu pot să vă spun a cui a fost eroarea? Eu când am ajuns să lucrez la plan, în 2013 am observat eroarea şi de atunci încerc să o îndrept”.

Conducerea ISJ Dolj susține că a analizat problema și varianta diferențelor este singura posibilă.

Lavinia Craioveanu, inspector şcolar general: „Nu considerăm că este o problemă pentru absolvenţi având în vedere că aceste competenţe coincid într-o proporţie atât de mare”.

ISJ Dolj susține că, după ce se va rezolva problema diplomelor, va demara o anchetă pentru a găsi vinovaţii.

Vezi video aici:

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here