Cuvintele pe care le rostim, în orice imprejurare, ar trebui sa fie cantarite cu grija. Acest lucru este cu atat mai important in relatia de iubire. Daca tu sau partenerul tau spuneti sau ati spus vreodata unul dintre urmatoarele cinci lucruri, relatia voastra ar putea avea probleme.

Drumul catre despartire incepe cu tacere, datul ochilor peste cap si o proasta comunicare. Afla care sunt cele mai daunatoare afirmatii pentru o relatie si ce ar trebui sa spui in loc.

1. „EŞTI RIDICOL”

Ai putea crede ca exagereaza in privinta problemelor de la job  si el ar putea crede ca tu analizezi prea mult acel moment aiurea care s-a intamplat la cina, insa intr-o relatie sanatoasa ar trebui sa faci un efort sa incerci sa intelegi si perspectiva partenerului. Anularea sentimentelor si etichetarea lor drept „ridicole” este exact opusul a ceea ce ar trebui sa faci.
Atunci cand partenerul tau nu se simte liber sa isi exprime sentimentele si gandurile in mod deschis, acesta acumuleaza resentimente si loveste in legatura voastra. In loc sa diminuezi sentimentele partenerului, ar trebui sa te gandesti la ceea ce simt. Poti spune: „ajuta-ma sa inteleg de ce reactionezi asa”.

2. „NU ÎMI MAI PASĂ”

Un pas clar catre divort este dezinteresul partenerilor fata de actiunile celuilalt. Daca ajungeti atat de departe incat comunicati prin cuvinte unul altuia acest lucru, vorbeste si mai mult despre degradarea relatiei voastre.
O optiune mai buna ar fi sa respiri adanc si sa te gandesti bine la ceea ce simti. Daca nu iti mai pasa cu adevarat, atunci este o problema si ar trebui cautata o metoda de consiliere. Insa, daca esti doar obosita din cauza certurilor, spune-i acest lucru foarte clar si discutati despre asta.

3. NIMIC

A nu spune nimic celuilalt, lipsa de comunicare pot cauza chiar mai multe daune casniciei decat orice afirmatie de pe aceasta lista. Blocajul intervine atunci cand unul dintre parteneri se retrage din interactiune sau din discutie, inchizandu-se pentru a nu mai asculta ce spune celalalt. Blocarea partenerului taie comunicarea din radacina, acest lucru poate duce la neintelegeri si impiedica rezolvarea oricaror probleme pe care le aveti. De asemenea, acesta poate fi un semn de dispret si poate inseamna moartea casniciei.

In loc sa ridici un zid, poti incerca o abordare directa a lucrurilor care te deranjeaza. Nu este placut sau confortabil, insa, spre deosebire de a nu spune nimic, acest lucru ajuta la rezolvarea problemelor. Continuarea aici:

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here