A venit iarna. Ce mâncăm și cum ne îmbrăcăm în zilele reci

Home > A venit iarna. Ce mâncăm și cum ne îmbrăcăm în zilele reci

Romania trece la frig și zăpadă. Temperaturile vor scădea cu aproximativ 5 grade față de media perioadei. Minimele pe timp de noapte vor fi negative. Iată o listă de recomandări de care puteți ține cont zilele următoare, iar dacă le știți deja le puteți transmite celor mai mici:

 Cum ne îmbrăcăm1. Materialul cu care pielea dumneavoastră intră în contact trebuie să fie cat mai natural. Materialele sintetice rețin și favorizează transpirația, iar umezeala care nu se evaporează nu face altceva decat să ajute la dezvoltarea multor bacterii, ciuperci, să favorizeze senzația de frig și în final să ne alegem cu o infecție.

2. Imbrăcați-vă în mai multe straturi. Dacă e foarte frig, luați maiou sau tricou cu manecă scurtă, tricou cu maneca lungă peste și o bluză grosă. Căldura corpului va fi astfel mai bine păstrată.

3. Șosetele să fie din material natural și evitați-le total pe cele sintetice. Cele din materiale naturale vă lasă piciorul să respire. Altfel, dacă transpirați e posibil să vă înghețe picioarele.

4. Purtați ceva pe cap, întrucat pe aici se pierde o mare parte din căldura corpului.

5. Dacă vi se face cald, încercați pe cat posibil să vă descheiați cat mai mult sau scăpați de o piesă de îmbrăcăminte. Evitați total transpirația.

Ce mancăm

1. Mănancă grăsimi sănătoase, precum fructele oleaginoase (nucile, alunele, fisticul), care te ajută să satisfaci nevoia de grăsimi fără să te îngrași și fără să-ți ridice colesterolul. Aceste grăsimi au un rol termo-izolator.

2. Băuturile fierbinți te hidratează și îi oferă organismului aportul de antioxidanți. De asemnea, e bine să te hidratezi bine, cu cel puțin 2 litri de apă pe zi.

4. Mănancă supe gătite calde. Te încălzesc, sunt sațioase, sănătoase și nu te îngrașă.

3. Dacă îți curge un pic nasul atacă decisiv cu următoarele remedii: ceai cu miere (are proprietăți antibacteriene și conține substanțe antioxidante, te hidratează și stimulează transpirația prin care se elimină toxinele); usturoiul (este unul dintre cele mai recomandate remedii naturiste în astfel de situații); fulgii de ovăz (au în compoziție vitamine și minerale care îți vor întări sistemul imunitar).

5. Pe timp de iarnă încearcă să mănanci mai condimentat decat de obicei. Condimentele accelereayă metabolismul şi te ajută să fii în formă. Ghimbirul, de exemplu, stimulează circulația sangelui și menține temperatura corpului ridicată.

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here