Un părinte e capabil să facă orice pentru copilul său. Asta a dovedit și un tată din Yibin, o regiune din sud vestul Chinei. Acesta face în fiecare zi un drum de 18 mile, pe jos, ca să își ducă băiatul la școală.

Fiul său în vârstă de 12 ani, Xiao Qiang, suferă de un handicap și nu își poate mișca membrele. Brațele și picioarele îi sunt răsucite, iar spatele e cocoșat. Tatăl se trezește în fiecare zi la 5 dimineața ca să îl ducă pe micuț la școală, într-un coș special. Merge pe jos 4,5 mile apoi se întoarce ca să ajungă la muncă. După serviciu face din nou același drum ca să își ia băiatul acasă.

”Știu că fiul meu are un handicap fizic, dar nu e nimic în neregulă cu mintea lui. Nu am reușit să găsesc în zonă nici o scoală care sa îl accepte. Singura școală care l-a primit a fost cea din Fengyi, care este la aproape 5 mile distanță ” spune Yu Xukang, tatăl băiatului.

Acesta s-a despărțit de soția lui cu 9 ani în urmă, când băiatul avea doar 3 ani. A decis să îl crească singur. El spune că nu vrea ca cel mic să simtă că a fost crescut de un singur părinte, de aceea încearcă să îi ofere cele mai bune oportunități. Pentru că nu există nici un autobuz spre școală, a decis că nu are altă alternativă decât să îl ducă pe jos în fiecare dimineață.

”Fiul meu are un handicap care nu îi permite să meargă sau să se dea pe bicicletă. Chiar dacă are 12 ani, are doar 90 de cm înălțime. Cu toate astea sunt mândru că e printre primii din clasă și știu că va atinge țeluri înalte. Visul meu e poată să se ducă la Colegiu”, a declarat Yu Xukang.

După ce au aflat din mass media de cazul băiatului, autoritățile au anunțat că le vor oferi o cameră în oraș. În acest mod cei 2 nu vor mai trebui să facă naveta în fiecare zi.

 

Mădălina Mihăilescu

Distribuie:30100

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here