Liderul gruparii Khorasan, Sanafi al-Nasr, a fost ucis de coalitia antijihadista condusa de SUA in cursul unui raid aerian intreprins joi in nord-vestul Siriei, a informat duminica Pentagonul, intr-un comunicat citat de AFP si Reuters.

Abdul Mohsen Abdullah Ibrahim al-Sharikh, cunoscut sub numele de Sanafi al-Nasr, era cetatean saudit si numarul 1 al retelei formate din luptatori proveniti din Al-Qaida si denumite ‘gruparea Khorasan’, a precizat purtatorul de cuvant al Pentagonului, Peter Cook, citat de aktual24.ro.

 Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care dispune de o ampla retea de surse in Siria, anuntase vineri moartea lui Sanafi al-Nasr, in cursul unui raid aerian in provincia Alep.

Conform Pentagonului, al-Nasr organiza rute pentru noii recruti dinspre Pakistan spre Siria, via Turcia, si era un jihadist cu experienta in alimentarea cu bani si luptatorii a Al-Qaida.

El este cel de-al cincilea responsabil al gruparii Khorasan ucis in ultimele patru luni. ‘Aceasta operatiune inseamna o lovitura importanta pentru planurile gruparii Khorasan de a ataca SUA si aliatii nostri’, a subliniat secretarul american al apararii, Ashton Carter.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here