Uniunea Europeană, în mai toate statele ei, a interzis fumatul în locurile publice, lucru care urmează să se întâmple cât de curând și în România.

Primăriile unor orașe mari din țară sunt de acord ca spațiile destinate până acum fumătorilor să fie transformate în locuri pentru scuipat semințe, asta, gândindu-se la sănătatea fumătorilor.

Problema este că marea majoritate a devoratorilor de semințe de tot felul nu sunt obișnuiți să pună cojile în locuri special amenajate, aruncându-le la întâmplare, în mod deosebit, chiar la picioarele lor, unii umblă cu încălțările pline de coji, relateaza defecti.ro

După consumul excesiv de “bomboane agricole”, picioarele devoratorilor încălțați în papuci de plajă nu se mai văd din cauza covorului de coji de semințe de floarea soarelui, dovleac și alte delicatese, creându-se o peliculă de coji și salivă care protejează piciorul devoratorului de căldură şi umezeală. Dacă densitatea depășește un anumit grad, aceste pelicule pot deveni impermeabile, având avantajul că folosesc fără probleme în apă, la înot.

Există un asemenea exemplu pozitiv, la mare, după un consum excesiv de alimente agricole, un spărgător de semințe profesionist român a fost ținut la suprafață apei de cojile de semințe din jurul său, acestea salvându-i viața, omul neștiind să înoate. În plus, salinitatea apei de mare a fost mult îmbunătățită grație sării de pe coji.

 

Articol redactat de Vlad Alexandru

loading…

Abonare
Distribuie:83010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here