ANAF (Fiscul) pregătește un recensământ al contribuabililor. „Efectuarea unui recensământ al contribuabililor pentru verificarea tuturor atributelor de înregistrare” este una dintre măsurile pe care le are în vedere Fiscul românesc pentru îmbunătăţirea conformării voluntare, conform Programului de Convergență 2015-2018, transmis de Guvern, la sfârșitul săptămânii trecute, la Bruxelles.

Practic, oamenii Fiscului vor să verifice dacă datele din dosarele lor coincid cu datele reale ale tuturor contribuabililor. Contribuabilii, adică plătitorii de taxe și impozite la bugetul statului, sunt companiile, persoanele fizice, și persoanele fizice cu activități independente precum PFA-urile și profesiile liberale.

Unul dintre cele mai importante atribute de înregistrare este codul de identificare fiscală, acel „CUI”, în cazul companiilor, iar în cazul persoanelor fizice, codul numeric personal (CNP).

În cazul firmelor, atributele de identificare reprezintă elementele de individualizare a unei societăţi comerciale ca subiect de drept. Sunt considerate atribute de identificare, pe lângă CUI, denumirea societăţii, forma juridică, firma şi emblema, sediul social, Numărul de înmatriculare în Registrul Comerţului.

AbonareDistribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here