Cancelarul Germaniei face noi afirmaţii care dau curaj imigranţilor musulmani să vină în valuri şi mai mari pe teritoriul european.

La salonul auto din oraşul german Frankfurt, cancelarul Angela Merkel a făcut o solicitare cel puţin bizară în opinia unora care spun ei, dau aripi imigranţilor musulmani şi curaj să îşi dorească să vină şi mai mulţi în Europa, reiese dintr-un material difuzat de Digi24. Pe de altă parte, cotidianul Evenimentul Zilei titrează invazia musulmană drept o „cotropire” a Bătrânului Continent. Ei bine, mai nou, Angela Merkel a vorbit la acel salon autocerând producătorilor de automobile din ţară să angajeze refugiaţii, să le ofere deci locuri de muncă.

„Suntem o ţară atractivă, şi mă refer aici la renumele pe care îl avem şi cred că este un lucru bun. Acesta este şi motivul pentru care foarte mulţi oameni, este şi normal, vor să primească ajutor de la noi. Vreau să spun foarte clar, vrem să-i ajutăm pe cei care au nevoie de protecţie.”, a spus şefa guvernului german. Angela Merkel nu a uitat să adauge că imigranţii economici trebuie să părăsească ţara ca să poată fi ajutaţi refugiaţii.

Liderul german nu a precizat câţi refugiaţi ar vrea să ajute şi nici nu a făcut vreo afirmaţie în favoarea europenilor care îşi caută de lucru, mai ales că piaţa muncii a fost deschisă printr-o reglementare legală a Uniunii Europene la data de 1 ianuarie 2014.

 Reacţiile multor români nu au uitat să apară. Unii au comentat despre faptul că imigrantii  nu sunt neapărat meseriaşi care să se priceapă la industria auto, alţii au ţinut să amintească despre faptul că nu oricine se pricepe la munca robotizată. „Doamna Merkel mai întâi ar trebui să-i educe, să-i spele, să-i înveţe să respecte legile”, a mai punctat cineva, citat de ro.blastingnews.com.

Deşi cancelarul german a dorit de fapt să transmită un mesaj clar, anume că imigranţii care nu au fugit de război ci sunt economici trebuie să părăsească Germania, efectul poate fi altul, câtă vreme se arată deschisă să ajute inclusiv cu locuri de muncă pe adevăraţii refugiati. Astfel, aceştia ar putea sosi în număr şi mai mare din Orientul Mijlociu. Reamintim că inclusiv un membru al guvernului de la Beirut a avertizat că la fiecare sută de imigranţi sunt infiltraţi minim doi luptători ai Statului Islamic, deci terorişti.

Numele Angelei Merkel este mereu invocat de imigranţii care forţează frontierele ţărilor de tranzit unde au fost instalate garduri de sârmă, cum a fost şi cazul Ungariei.

 

 

Articol redactat de Michaela Maria

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here