Ministrul Apararii are vesti bune pentru cei care isi doresc o cariera militara.

 

Mircea Dusa a declarat miercuri pentru Agerpres ca proiectul de lege privind rezervistii voluntari, proiect aprobat marti de Senat, a suferit modificari substantiale in urma dezbaterii din Parlament.

” In principal, tinerii care vor sa devina rezervisti militari incheie cu Ministerul Apararii Nationale un contract pe 4 ani. In acest contract sunt stipulate conditiile, adica este obligat sa participe 15 zile in fiecare an la pregatire si instruire organizata de catre Statul Major General. In aceasta perioada asiguram salarizare conform functiei de incadrare a rezervistului voluntar si conform reglementarilor MApN, pe toata perioada cat are statut de rezervist voluntar primeste 10% din solda functiei de baza”, a explicat Mircea Dusa.

El a precizat ca pot deveni rezervisti militari toti tinerii care doresc acest lucru, dar si soldatii si gradatii profesionisti care, dintr-un motiv sau altul, au trecut in rezerva, cu precizarea ca, timp de trei ani, avand in vedere ca sunt persoane deja instruite, nu participa la programe de instruire, relateaza stirileprotv.ro.

„Dupa trei ani intra in acelasi program de instruire ca si cei care sunt debutanti in aceasta calitate. In anul 2007, serviciul militar obligatoriu pe timp de pace a fost desfiintat. Din punct de vedere legislativ, nu s-a pus nimic in loc, care sa asigure instruirea si pregatirea populatiei si refacerea rezervei de cadre a MApN si de aceea consideram ca acest act normativ ne va sprijini in a mentine rezerva de cadre a ministerului. Numarul de rezervisti voluntari va fi stabilit in functie de prevederile din bugetul Ministerului Apararii Nationale, anual”, a sustinut demnitarul.

Potrivit acestuia, rezervistii voluntari, in perioada cat se afla la pregatire, timp de 15 zile, vor fi detasati la Ministerul Apararii Nationale. „Sunt foarte bucuros ca multi tineri isi doresc sa urmeze o cariera militara, de aceea numarul de tineri care au dat admitere la liceele militare este foarte mare, de asemenea numarul de tineri care participa la admitere la institutul nostru de invatamant superior este foarte mare. Anual recrutam, incadram in Armata peste 1.500 de tineri ca soldati si gradati profesionisti”, a mai spus ministrul.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here