Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne a ajuns la un acord privind distribuirea în statele membre a 40.000 de imigranţi extracomunitari cu statut de refugiat ajunşi în Grecia şi Italia. Reprezentantul României a fost Gabriel Oprea.

“Consiliul pentru Justiţie şi Afaceri Interne a adoptat o decizie care permite stabilirea unor măsuri provizorii în domeniul protecţiei internaţionale de care să beneficieze Italia şi Grecia”, informează un comunicat oficial.

“Decizia prevede instituirea unui mecanism temporar şi excepţional de relocare spre alte ţări, în următorii doi ani, a refugiaţilor ajunşi în Italia şi Grecia. Mecanismul se va aplica persoanelor aflate în nevoie evidentă de protecţie internaţională care au ajuns sau ajung pe teritoriile Italiei şi Greciei”, precizează comunicatul.

Conform stiripesurse.ro, Consiliul European a stabilit în iulie distribuirea a 32.256 de imigranţi cu statut de refugiat. De asemenea, s-a stabilit ca cifrele să fie actualizate în decembrie 2015 până la limita totală de 40.000 de persoane. Ţările care vor participa la acest mecanism vor primi câte 6.000 de euro pentru fiecare imigrant acceptat.

În cadrul acestei scheme iniţiale de relocare, România ar fi urmat să primească 2.362 de imigranţi extracomunitari.

 

 

Articol redactat de Vlad Alexandru

loading…

Abonare
Distribuie:257010

1 COMMENT

  1. In toate tarile se dau bani pt. acesti pagani in timp ce cetatenii UE dorm pe strazi, nu au de lucru, etc. cine are mintea atat de luminata incat sa protejeze mai mult dusmanii. 9  0

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here