Ungaria va construi un gard la frontiera cu România şi de-a lungul unor porţiuni ale frontierei sale cu Croaţia, a declarat premierul ungar Viktor Orban în cadrul unui interviu pentru ziarul austriac Die Presse publicat miercuri, relatează Reuters.

‘Am decis să construim un gard la frontiera cu România’, a afirmat Orban, conform site-ului Die Presse consultat de Reuters. ‘De asemenea, vom ridica un gard în anumite porţiuni ale frontierei cu Croaţia’, a mai spus el.

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a anunţat marţi că guvernul de la Budapesta a decis să înceapă pregătirile în teren pentru extinderea la graniţa cu România a gardului pe care îl construieşte la frontiera cu Serbia, pentru a face faţă unei eventuale schimbări a rutei folosite de imigranţi, informeaza stiripesurse.ro.

”Am luat decizia de a începe lucrările pregătitoare pentru construirea unui gard începând de la graniţa ungaro-sârbo-română pe o lungime rezonabilă, în eventualitatea mutării presiunii migraţioniste în direcţia României”, a spus şeful diplomaţiei ungare.

Szijjarto a precizat că măsura este necesară întrucât traficanţii de persoane care acţionează de-a lungul graniţei cu Serbia îşi modifică ruta către graniţa cu România şi este probabil ca presiunea migraţionistă să se mute în direcţia României.

 

 

 

Articol redactat de Vlad Alexandru

loading…

Abonare
Distribuie:110100

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here