„Mă numesc Abdi, sunați la acest număr (…), este al mamei mele”. Abdi este unul din miile de refugiați sirieni care vor să ajungă și să se stabilească în Europa și care își riscă viața în încercarea de a ajunge în Europa.

Teama, călătoria pe mare, durata drumului și condițiile i-a determinat pe mulți dintre refugiați să utilizeze vestele de salvare asemenea mesajelor în sticlă. Pe aceste veste se pot citi rugăminți, discursuri și numere de telefon ale rudelor și apropiaților.

Organizația „Medici fără frontiere” a publicat câteva din aceste mesaje precum cel al lui Abdi. Temându-se pentru viața sa, Abdi a notat numărul de telefon al mamei sale pentru ca, în cazul în care i se întâmplă ceva, aceasta să poată fi anunțată. Totuși, tânărul a reușit să ajungă în Italia, unde a putut să își contacteze mama, scrie cotidianul spaniol www.elmundo.es, citat de jurnalul.ro.

Pe o altă vestă de salvare era notat „I love mum. MA MA; MA MA” (Te iubesc mama. MA MA; MA MA). Aceste veste sunt unica protecție atât pentru bărbați, femei și copii care vor să traverseze marea pentru a ajunge în Europa. Persoane care, conform afirmațiilor „Medici fără frontiere”, sunt complet conștiente de riscul pe care și-l asumă și își manifestă disperarea pe care o simt în fața acestui pericol.

Dorind să îi sprijine pe refugiați, organizația a redactat o scrisoare pe care a făcut-o publică alături de vesta de salvare a uneia din persoanele salvate din apele Mediteranei, pentru a-i face pe europeni să conștientizeze gravitatea problemei și riscul la care se supun sirienii.

“My name is Adbi. Call this number, she is my mum” – a message on a life jacket recovered by #MSFSea #safepassage pic.twitter.com/U9xGTorFDs

— MSF Sea (@MSF_Sea) September 14, 2015

Names of loved ones marked on life jackets recovered at sea. What would you write?http://t.co/taPk3ziHvw #SafePassage pic.twitter.com/Kj1DZ04qz9

— MSF International (@MSF) September 14, 2015

 

Articol redactat de Vlad Alexandru

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here