Un videoclip postat în urmă cu o săptămână pe YouTube, intitulat „Apelul tinerilor ruși către popoarele Europei” a provocat un val de simpatie pe rețelele de socializare. În filmulețul de 3 minute, tinerii, care au în fundal Piața Roșie, le vorbesc europenilor despre război și teroare, despre lumea de ieri care e pe cale să se sfârșească din cauza fricii care pune stăpânire pe marile metropole. Dar și despre foste mari imperii care au crezut că sunt veșnice și s-au năruit.

Rușii fac apel la unitate, cerându-le europenilor care în aceste zile trec prin momente de teroare, să se alieze împotriva aceluiași inamic comun: terorismul.  Într-o lume care a devenit tot mai mică și mai nesigură, singura cale de a birui rămâne unitatea, spun tinerii care au postat acest mesaj.

Redăm mai jos mesajul integral:

„Mă adresez celor care trăiesc în Franța, Italia, Spania, Germania, Croația și în restul Europei. Vrea să vorbesc cu voi, așa cum fac rușii – de la inimă la inimă.
O serie de atacuri teroriste au lovit Europa. Frica și sângele au coborât pe Facebook și au ajuns direct la ușile voastre.
Înțeleg durerea, oroarea și confuzia mai bine decât oricine altcineva. Simt panica prin care treceți pentru că străzile orașelor în care v-ați născut nu mai sunt sigure. CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here