Ryan Chester, în vârstă de 18 ani, este elev la North Royalton High School (SUA), care a câștigat premiul Breakthrough Prize în valoare de 250.000 de dolari oferit de Silicon Valley. Acesta a explicat una dintre cele mai dificile teorii și anume -teoria relativității(Albert Einstein). Conform acesteia: astronauții simt în spațiu trecerea timpului mai încet decat oamenii de pe Terra.
„Dilatarea temporală a fost folosită în show-uri TV și în filme precum Interstellar încât a fost acceptată fără să fie înțeles de ce este o teorie adevarată. Așa că atunci când a apărut această provocare am considerat că este o zona grozavă pe care să o acopăr”, a explicat tânărul de 18 ani în introducerea clipului său numit „Some Cool Ways of Looking at the Special Theory of Relativity”, conform Yoda.ro.
Video-ul său a fost unul dintre cele 2000 de clipuri trimise, din care au fost selectați 15 finaliști, iar marele câștigător al Breakthrough Junior Challenge în valoare de 400.000 de dolari a fost câștigat chiar de Ryan. Din totalul sumei, tânărul primește 250.000 de dolari, profesorului său Richard Nestoff, va încasa 50.000 de dolari, iar restul de 100.000 dolari vor fi investiți într-un laborator de știință ce va fi construit în liceul unde învață Chester.
Mai jos aveți prezentat filmulețul cu ajutorul căruia tânărul a reușit să impresioneze jurații:

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here