Un scenariu îngrijorător, iminenţa unui atac armat la graniţele României, pare să prindă tot mai mult contur. Ultimele ameninţări ale Rusiei la adresa Ucrainei şi, mai nou, ale Moldovei, i-au făcut să ia măsuri pe oficialii de la Bucureşti. Surse din Armată ne-au mărturisit că, de la izbucnirea conflictului dintre Kiev şi Moscova, militarii români au început să facă de mai multe ori pe săptămână exerciţii de tragere în poligoane.

Oficial, nimeni nu suflă o vorbă despre ceea ce se petrece în garnizoane, deşi, nu de puţine ori, mai-marii statului au declarat că situaţia geopolitică de la doi paşi de România nu este una care să ne facă să stăm cu mâinile în sân.

Tocmai de aceea se pare că, pentru a avea o armată pregătită, reprezentanţii Ministerului Apărării ar fi decis ca militarii să iasă mult mai des în poligoane.

“Este doar o măsură preventivă, nu ne pregătim pentru un război. Este bine ca profesioniştii, ca toţi cei din Forţele de Operaţiuni Speciale, ca toţi militarii să fie instruiţi ca la carte. Lumea să nu se alarmeze, însă e bine să punem răul înainte”, ne-au dezvăluit ofiţeri din Armată care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Dacă până acum câteva luni şedinţele de tragere erau o dată pe lună, mai nou, soldaţii trag la ţinte de trei ori pe săptămână.

Totul se petrece în contextul în care NATO, alianţă din care şi România face parte, a trimis nave de război în Marea Neagră, iar avioane de supraveghere survolează spaţiul românesc mai tot timpul, adunând informaţii despre mişcările de trupe de la graniţele ţării.

Distribuie:2020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here