Doi hackeri israelieni au fost prinşi de SRI şi DIICOT, după ce ar fi creat un virus pe care urmau să îl introducă în sistemul bancar românesc. Cei doi israelieni voiau să fure baza de date şi informaţiile confidenţiale ale băncilor, informează România TV.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, la sesizarea Serviciului Român de Informaţii şi cu suportul tehnic şi informativ al acestuia, au destructurat activitatea infracţională a unei grupări  de criminalitate organizată, cu caracter transnaţional, formată din cetăţeni israelieni şi români, specializată în infracţiuni informatice şi de spălare de bani, utilizând fonduri financiare substanţiale”, se arată în comunicatul DIICOT.

Cei doi cetăţeni israelieni, care au legături cu grupări de criminalitate organizată şi terorism din Orientul Mijlociu, au creat un virus pe care voiau să îl introducă în sistemul bancar românesc. Virusul urma să fie introdus în sistem cu ajutorul unui stick pe care un angajat al băncii trebuia să îl introducă în calculatorul unităţii bancare.

Cu ajutorul acestui virus, cetăţenii israelieni ar fi reuşit să fure întreaga bază de date pe care cei de la bănci o operau şi toate informaţiile confidenţiale deţinute în calculatoarele lor. În acelaşi timp, infractorii ar fi putut opera şi modificări în sistemul bancar.

„În data de 10 februarie, procurorii D.I.I.C.O.T împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate au efectuat percheziţii domicilare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov. În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada octombrie 2014 – februarie 2015, suspecţii IAHR GIORA şi AZOURI OREN AVRAHAM (cetăţeni israelieni) au desfăşurat activităţi infracţionale pe linia agresiunilor de tip cibernetic asupra sistemului bancar naţional, utilizând mijloace tehnice cu un nivel ridicat de complexitate, în conivenţă cu entităţi infracţionale din zona Orientului Mijlociu”, se arată în comunicat.

Percheziţiile au fost realizate cu sprijinul Jandarmeriei Române.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here