Atacurile comise in Franta ar putea fi inceputul unui val de atentate la nivel european, potrivit comunicatiilor liderilor organizatiei Statul Islamic (ISIL) interceptate de serviciile secrete americane.


Potrivit ziarului german Bild, care citeaza surse anonime din cadrul serviciilor de informatii americane, unul dintre aceste servicii, NSA, ar fi interceptat la scurt timp dupa atacurile de la Paris comunicatii in care liderii ISIL anunta un viitor val de atentate, scrie ziare.com.

In aceste comunicatii, Parisul ar fi fost citat ca fiind semnalul pentru o serie de atentate asupra altor orase europene, printre care Roma, scrie ziarul, potrivit caruia niciun plan concret de atac nu este cunoscut. Serviciile americane ar dispune de informatii potrivit carora fratii Cherif si Said Kouachi, autorii masacrului comis la saptamanalul satiric francez Charlie Hebdo (12 morti), ar fi avut contacte inOlanda, afirma de asemenea Bild.

Intre miercuri si vineri, saptesprezece persoane au fost ucise in atacuri jihadiste in Franta. Cei trei barbati responsabili pentru acesti morti, fratii Kouachi si Amedy Coulibaly, au fost ucisi de fortele de ordine franceze, aminteste AFP.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here