ANAF face precizări importante pentru persoanele care vor să-şi recupereze taxa auto, în baza noilor reglementări adoptate miercuri de Guvern. Cererile de restituire se pot demune după 45 de zile de la publicarea deciziei în Monitorul Oficial.

Persoanele care au achitat taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementărilor legale în vigoare la momentul înmatriculării, pot solicita restituirea acesteia pe cale administrativă, fără a mai fi nevoie să deschidă acţiune în instanţa, potrivit unei ordonanţe aprobată miercuri de Guvern.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală precizează că prevederile Ordonanţei de Guvern intră în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial, informeaza stiripesurse.ro.

În vederea punerii în aplicare a acestor prevederi ale Ordonanţei de Guvern va fi elaborată o procedură care va fi aprobată prin ordin comun al ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în termen de 45 de zile de la publicarea Ordonanţei de Guvern în Monitorul Oficial.

“De aceea, rugăm contribuabilii interesaţi să solicite restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, după adoptarea procedurii de restituire”, anunţă ANAF.

 

Articol redactat de Michaela Maria

loading…

Abonare
Distribuie:0010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here