Facebook este frecvent ţinta hackerilor, care încearcă în fel şi chip să păcălească utilizatorii. Cea mai recentă asfel de înşelătorie implică un video care a fost distribuit de foarte mulţi utilizatori, dar care este un fals şi nu face decât să-i trimită pe cei care dau click spre site-uri obscure

Facebook este o reţea de socializare unde utilizatorii sunt obişnuiţi să vadă imagini sau înregistrări distractive distribuite de prietenii lor. Totuşi, nu tot ce apare ca fiind distribuit de prieteni este real. Ultimul exemplu în acest sens este un video care pretinde să arate o tânără atrăgătoare pe o plajă. Titlul este “[VIDEO] Look what this girl is wearing at the beach in front of thousands of people”, adică “Uite ce poartă fata asta pe plajă în faţa a mii de oameni”.

Curioşii care dau click pe acest video sunt redirecţionaţi spre o pagină care seamănă cu Facebook, dar care este falsă. Mai mult, link-ul este distribuit automat pe pagina celor care au dat click, potrivit Metro.co.uk. Scopul acestui tip de înşelătorie este să crească artificial traficul unor site-uri care nu au nicio legătură cu Facebook.

Dacă vedeţi acest link în News Feed-ul vostru, nu daţi click pe el. În cazul în care aţi dat deja click, alertaţi-vă prietenii din listă să nu dea la rândul lor click pe link, pentru a opri distribuirea lui.

sursa

Distribuie:6010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here