Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA în cazul fraudei de 50 de milioane de euro, reţeaua de evazionişti cu care aveau legături senatorul Niculae Bădălău şi procurorul Angela Nicolae, reprezenta un adevărat pericol pentru populaţie. Firmele administrate de aceştia livrau către supermarketurile din România, cantităţi importante de carne infestată cu salmonella. Potrivit procurorilor DNA, evazioniştii livrau carne de pui în care au fost găsite excremente de rozătoare şi chiar şoareci vii. Magazinele din lanţul Selgros se numără printre clienţii reţelei de evazionişti.

SC Avicola Călăraşi a livrat cantităţi importante de carne de pui alterată şi către magazinele din lanţul SELGROS, aspect constatat de Olteanu George, responsabil din cadrul Selgros Braşov. Pulpele de pui recepţionate în data de 11.09.2013 prezentau un miros rânced, închis, iar, în peleţii de marfă au fost identificate produse mâncate şi excremente de rozătoare. La o livrare din data de 11.09.2013, către un magazin Selgros din Brăila, în carnea de pui ambalată au fost identificate excremente şi şoareci vii”, se arată în referatul întocmit de DNA.

Selgros anunțat astăzi că a retras din magazinele sale toate produsele livrate de Avicola Călăraşi şi a decis stoparea oricăror livrări viitoare de marfă până la clarificarea situaţiei, informează un comunicat al companiei.

Această măsură a fost luată pentru a garanta tuturor clienţilor Selgros calitatea şi siguranţa alimentelor comercializate“, precizează conducerea companiei Selgros Cash&Carry România.

E posibil numai datorită neseriozităţii criminale a celor care fac astfel de lucruri. Mi se pare o atitudine iresponsabilă. O astfel de societate trebuie rasă de pe piaţa românească. Lucrul ăsta este de neiertat. Instituţiile statului să facă controale şi în pieţe“, a declarat, la România TV, Dragoş Frumosu, preşedinte FSIA.

Surse: DNA și rtv.net

Ultima oră: AVICOLA CĂLĂRAȘI S.A A INTRAT ÎN LICHIDARE

Distribuie:2000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here