AID a sesizat CSM cu privire la cazul fetei violate din Vaslui. Parchetul va prezenta concluziile

Ca urmare a sesizării de către Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) în data de 23 iunie 2015 atât a  Consiliului Superior al Magistraturii, cât şi a Parchetului General în cazul celor şapte tineri din Văleni, judeţul Vaslui, care au violat ore în şir o elevă, până ce fata şi-a pierdut cunoştinţa, să se aplece asupra procedurilor şi a ultimei decizii pronunţate şi să verifice legalitatea acestora, în data de 20 iulie 2015, Consiliul Superior al Magistraturii, prin Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media, ne-a transmis o informare, potrivit căreia, în data de 23 iunie 2015 domnul judecator Marius Badea Tudose, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspectia Judiciara în vederea efectuării de verificări potrivit competenţelor.

În prezent lucrarea se află în lucru pe rolul Inspecţiei Judiciare urmând ca după finalizarea verificărilor rezultatul acestora să fie analizat de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

De asemenea, Parchetul General a informat Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei astăzi, 20 iulie 2015 că a dat curs sesizării noastre, s-au efectuat verificări interne la nivelul instituţiei, si în cel mai scurt timp ( cel mult câteva zile) concluziile anchetei vor fi prezentate public.

Pe această cale dorim să transmitem respectul și aprecierea pe care organizația noastră le poartă față de Consiliul Superior al Magistraturii, cât şi faţă de Parchetul General,acestea dând în acest caz dovadă de promptitudine, profesionalism și transparență.

Totodată, în măsura în care vom primi răspunsuri cu privire la soluționarea cazului de către Inspecția Judiciară din cadrul CSM sau de către Parchetul General, Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei le va aduce la cunoștința publicului, rămânând în continuare preocupată de soarta victimelor aflate în această situaţie.

Și Ponta s-a exprimat cu privire la pedepsirea celor șapte susținând astfel:

“Îmi exprim solidaritatea cu victima infracțiunii de la Vaslui și cu toate victimele care au de suferit în țară și pentru care nu se face dreptate.

Îmi exprim indignarea pentru faptul că de ani de zile spunem că ‪Justiția ‬trebuie să îi pedepsească pe toți în mod egal, de ani de zile se văd la TV doar bătăliile politice, dar dacă nu se afla de către presă ce s-a întâmplat la Vaslui, niște infractori periculoși stăteau acasă.

Cred că e un lucru foarte grav că nu ne concentrăm pe viața de zi cu zi a oamenilor. Vreau să cred că după acest moment se va schimba ceva cu adevărat!”

 

loading…

Abonare
Distribuie:0010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here