Băsescu: “Trusturile de presă acaparează mințile oamenilor”

Home > Băsescu: “Trusturile de presă acaparează mințile oamenilor”

Băsescu a atacat trusturile de presă, de Ziua Naţională a României: “Un element extrem de important pe care ar trebui să-l asumăm este libertatea de a gândi. Avem spaţiul public inundat de idei şi teme ce ţin de agendele politice, dar şi de instrumente de acaparare a minţii şi spiritului oamenilor în interesul grupurilor de afaceri sau al unor trusturi de presă. Libertatea de a gândi înseamnă educaţie, înseamnă să discernem ce este informaţie şi ce este propagandă, denaturare, minciună sau dezinformare. Şi nu putem să facem acest lucru dacă nu ne cultivăm spiritul critic, o abordare tradiţională a lui Titu Maiorescu şi a şcolii de la Junimea”, a spus președintele țării în discursul său susţinut la Palatul Cotroceni, cu prilejul recepţiei de Ziua Naţională.

Şeful statului a afirmat că românii pot răzbi în istorie, în ‘momente zbuciumate de criză şi schimbare’, numai cu solidaritate şi coeziune, cu ‘definirea interesului naţional, cu viziune şi planificarea atentă a proiectelor strategice, pe termen lung’.

“Nu putem să trecem prin furtuna schimbărilor lumii contemporane, dacă nu redescoperim o valoare ce asigură împreună dorinţa de libertate şi demnitate, mândria şi coeziunea, solidaritatea şi spiritul critic, această valoare se numeşte patriotism. Ţine de români, de sistemul de învăţământ, de familie, dar şi de modul responsabil în care tratăm actul guvernării şi acţiunea politică să reuşim să insuflăm din nou tuturor românilor patriotismul, iubirea de ţară, iubirea de aproape, de concetăţenii români, indiferent de originea etnică sau de locul în care trăiesc pe acest pământ”, a mai afirmat Băsescu.

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here