Baza romaneasca din Kandahar a fost atacata cu rachete, duminica, iar premierul Victor Ponta fost adapostit intr-un buncar, alaturi de alti civili.

România a început retragerea trupelor din Afganistan

În timpul vizitei, militarii au declanşat alarma de raid aerian cu rachete, moment în care toţi cei prezenţi, inclusiv premierul, au fost culcaţi pe burtă, conform procedurii, ulterior urmând evacuarea.

Oficialii români au fost urcaţi în vehicule blindate şi transportaţi la buncăre, în adăposturi fiind conduşi şi ceilalţi membri civili ai delegaţiei româneşti.

Incidentul a avut loc în timp ce premierul şi cei doi miniştri lua masa cu militarii români. După câteva zeci de minute, premierul şi cei doi miniştri reluându-şi programul vizitei.

Potrivit Antena 3, baza militara a Romaniei din Afganistan a fost atacata de rachete, in jurul pranzului, iar alarma a inceput sa sune, astfel ca toti civilii au fost urcati in masini blindate si dusi intr-un buncar.

Oficialii români au fost urcaţi în vehicule blindate şi transportaţi la buncăre, în adăposturi fiind conduşi şi ceilalţi membri civili ai delegaţiei româneşti.

Victor Ciutacu, prezent şi el în Afganistan, a precizat că atacul a fost cu rachete cu calibru de 107 mm.

Ciutacu a relatat că atacul cu rachete a fost lansat în timpul mesei de prânz.

“Toată lumea pe burtă, ulterior, în timp ce sirenele urlau într-o nebunie, toţi am fost transportaţi împreună cu trupele româneşti în buncăre, în afara oricărui pericol. Acum toată delegaţia României se află în maşini blindate, nu există nici o problemă acum, după ieşirea din buncăre”, a povestit Ciutacu.

“Suntem în siguranţă în această clipă, dar nu este cel mai plăcut moment din lume când încep să sune sirenele, să te pui pe burtă… Premierul Ponta este în acelaşi buncăr cu noi”, a mai relatat jurnalistul

 

 

Distribuie:242010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here