Bianca Drăguşanu în liceu – “Era un copil mediocru, oarecum şters.” INTERVU, ÎN EXCLUSIVITATE CU DIRIGINTELE EI

Acum citesti:

Home > Bianca Drăguşanu în liceu – “Era un copil mediocru, oarecum şters.” INTERVU, ÎN EXCLUSIVITATE CU DIRIGINTELE EI

Domnul profesor Răduț Dorin predă Istorie la Colegiul Național Mihai Eminescu din Petroșani. I-a fost diriginte Biancăi Drăgușanu. Nu își aduce aminte prea multe lucruri despre ea: era o adolescentă mediocră, ștearsă, care s-a remarcat, la un moment-dat prin faptul că avea crize nervoase: după ce a aflat nota la latină, a aruncat cu o piatră în tablă și a spart-o. Nu a rezista la cel mai bun liceu din Petroșani și s-a mutat la altul, cotat mai slab. Iată interviul realizat de Mădălina Mihăilescu la Colegiul Mihai Eminescu din Petroșani:

Reporter: Bianca Drăguşanu v-a fost elevă. Cum era ea în liceu?

Răduț Dorin: Da, Bianca s-a transferat in clasa a 10-a la liceul Teoretic (Petroşani). În prima zi de şcoală a venit cu tatăl ei, iar acesta mi-a zis că a trasferat-o de la un liceu din Deva. Avea undeva peste 100 de absenţe, dar notele ei nu erau rele.  Bianca a intrat in clasă şi s-a așezat undeva în ultima bancă.

Reporter: Teoreticul era înca de atunci cel mai bun liceu din Valea Jiului. Cum se descurca la învăţătură?

Răduț Dorin: Era un copil mediocru, oarecum şters. Nu spun că nu avea potenţial, dar poate îi lipsea dorinţa sau sprijinul. În acea perioadă în familia ei erau momente tensionate. Părinţii ei se despărţiseră si s-au mutat în oraşe diferite.  Nu are rost sa tabloidizez şi să spun că era la o extremă sau la alta, era o elevă normală, mediocră. Nu a stat decât puţin la liceul nostru. Poate a simtit că nu face faţă si de asta a ales să se transfere la un alt liceu. Cei 4 ani de liceu i-a facut la 3 şcoli diferite: a început liceul in Deva apoi s-a transferat la Teoretic urmând să incheie cei 4 ani la Economic, tot în Petroşani.

Reporter: Au existat incidente în care să fie implicată?

Răduț Dorin: A fost unul minor despre care am mai vorbit odată, dar mi-au fost răstălmăcite cuvintele în aşa fel încat să para mult mai violent. S-a întamplat intr-o pauză, dupa ce au primit rezultatele tezelor la limba latină. Probabil dezamagită de nota, Bianca a aruncat cu un obiect în tablă şi a spart-o. In ziua următoare a inlocuit-o.

Reporter: Ştiti ceva despre iubitul ei din liceu?

Răduț Dorin: Absolut nimic. Nu era prea apropiată de profesori, iar noi nu ne bagăm in viaţa personală a elevilor.  Abia peste ani am vazu-o la emisiunea aceea, “Din dragoste”.

Reporter: Mai seamănă Bianca Drăguşanu de acuma cu Bianca din liceu?

Răduț Dorin: Nici pe departe, şi aici nu mă refer la înfăţişare, care clar s-a schimbat radical din liceu. Eu am vazut atunci o Biancă simplă, o adolescentă ca oricare alta, dar acum mass-media ne prezintă o cu totul altă perosană. Nu înţeleg de ce se face atâta tam tam in jurul ei. Sunt ataţia oameni care merită atenţie, dar nu le este acordată, asta în detrimentul senzaţionalului pe care îl oferă Bianca Drăguşanu.

Reporter: Mădălina Mihăilescu

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here