Bucureștenii care nu își plătesc amenzile, vor face muncă în folosul comunității, potrivit unei hotărâri adoptate, joi, de Consiliul General al Municipiului București. Mai exat, această măsură se va aplica persoanelor care nu au posibilitatea să plătească amenzile, după ce instanța constată acest lucru, iar, pentru a scăpa de datorii trebuie să curețe spațiile verzi și să ajute la deszăpezire, informează HotNews.ro.

„Potrivit art.39 din Ordonanța Guvernului nr.2/2001, privind regimul juridic al contravențiilor, cu modificările și completările ulterioare, în cazul în care contravenientul nu a achitat amenda în termen de 30 de zile, de la rămânerea definitivă a sancțiunii și nu există posibilitatea executării silite, instanța procedează, dacă există acordul expres al acestuia, la înlocuirea amenzii cu sancțiunea prestării unei activități, în folosul comunității, ținându-se seama și de partea din amenda care a fost achitată, pe o durată maxima de 50 de ore, iar pentru minori, începând cu vârsta de 16 ani, de 25 de ore”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat.

Printre muncile care trebuie prestate de datornici se numără:

– întreținerea curățeniei și curățarea zăpezii în parcările supra și subterane publice, aflate în administrarea  Administrației Străzilor.

– curățarea spațiilor verzi de pe aliniamentele stradale, aflate în administrarea Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București.

– efectuarea și întreținerea curățeniei, precum și acțiuni de deszăpezire în parcurile aflate în administrarea Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București.

– efectuarea și întreținerea curățeniei, precum și acțiuni de deszăpezire în cimitirele aflate în administrarea Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane.
„Sanctiunea prestarii unei activitati in folosul comunitatii se aplica numai contravenientilor persoane fizice si se executa dupa programul de munca ori, dupa caz, programul scolar al contravenientului, pe o durata cuprinsa intre 50 de ore si 300 de ore, de maximum 3 ori pe zi, iar in zilele nelucratoare de 6-8 ore pe zi.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here