Lefurile a mii de angajaţi din administraţie vor fi rotunjite în acest an cu bani suplimentari pentru stres, radiaţii electromagnetice, praf, zgomot şi alte condiţii de muncă considerate neprielnice. În unele instituţii, există creşteri de până la 37% la fondul pentru sporurile acordate. 

Printre beneficiari se numără angajaţi din sănătateeducaţieasistenţă socială sau direcţii judeţene.

În total, bugetul pentru sporuri în cazul a 29 de instituţii se ridică în anul 2014 la 37,2 milioane lei.

O altă majorare este în cazul salariilor de bază. Pe lângă acestea, unii bugetari mai primesc alocaţii pentru transportul la şi de la locul de muncă, tichete cadou sau drepturi salariale câştigate în instanţă. Angajaţii din administraţia judeţeană vor încasa în acest an sporuri în valoare totală de 37,2 milioane lei. Cei mai mulţi bani suplimentari îi vor ridica salariaţii din medii de activitate precum sănătatea, serviciile sociale şi învăţământ.

Faţă de anul trecut, valoarea fondurilor alocate pentru sporuri a crescut, în unele cazuri, cu peste 37%. Printre sporurile care rotunjesc veniturile bugetarilor se numără cel de stres, de antenă, lucrul pe timpul nopţii, merit, spor de arhivă sau sporul special pentru personalul didactic.

Citește aici mai mult.

 

Distribuie:2010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here