Romania trece prin momente extrem de grele. Numarul de cazuri de infectare cu noul virus creste de la o zi la alta. Deja s-a sarit pragul de 1000 de persoane infectate, pe zi.

Din cauza acestei situatii, Romania este pusa pe lista tarilor care prezinta risc. Astfel, Austria este prima tara care impune carantina obligatorie de 14 zile, cu sau fara un test PCR negativ.

Testul PCR va fi necesar doar pentru intrarea in Austria. Acesta nu trebuie sa depaseasca 72 de ore.

“Chiar si cu un test PCR negativ, se aplica urmatoarele masuri: Toti cei care sosesc din zonele de risc trebuie sa inceapa obligatoriu o carantina de 14 zile acasa. O „eliberare” timpurie din carantina printr-un test PCR negativ – va fi posibila doar in viitor pentru „personalul cheie” – a carei definitie va fi finalizata.”

Recomandarea guvernului federal este ca persoanele sa nu paraseasca Austria, daca este posibil. Calatoria de intoarcere a persoanelor infectate suspectate din strainatate este in prezent una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta, au mai declarat autoritatile.

Potrivit datelor ministerului Sanatatii din Austria, 88 de cazuri noi de Covid-19 au fost raportate la 20 iulie. In aceeasi zi din iunie, au fost raportate doar 20 de cazuri noi.

Numarul total de decese Covid-19 in tara este de 710, cu un total de aproape 20.000 de cazuri inregistrate la nivel national, potrivit Universitatii Johns Hopkins.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here