Casa Poporului se scufunda in fiecare an cu cate sase milimetri, dupa cum se observa intr-o imagine din satelit, publicata de Agentia Spatiala Europeana.

Florin Serban, specialist in masuratori satelitare, sustine ca, in general, in orase au loc astfel de fenomene, informeaza Pro TV.

Palatul Parlamentului are 360.000 de metri patrati, opt etaje la suprafata, patru niveluri subterane cunoscute si doua buncare atomice, insa nimeni nu l-a cantarit vreodata.

Totusi, se poate estima cat de grea este cladirea avand in vedere ca la constructia sa s-au folosit un milion de metri cubi de marmura si 700.000 de tone de otel si bronz, plus 3.500 tone de cristal si aproape cinci milioane de metri cubi de beton. In plus, doar covorul de 600 de metri patrati din Sala Unirii cantareste patru tone.

Manole Serbulea, profesor la Universitatea de Constructii Bucuresti, sustine ca valoare de sase milimetri pe an nu este ceva socant.

“Valorile nu sunt socante, sunt valori normale pentru o cladire de asemenea amploare. Pe de alta parte sunt si puncte de ridicare pentru ca cladirea se umfla, se dilata vara”, a punctat specialistul.

Asemenea masuratori se fac si la Centrala Nucleara de la Cernavoda, dar Florin Serban a explicat ca “solul si centrala si intreg orasul sunt stabile, nu exista motiv de ingrijorare”.

Abonare
Distribuie:0010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here