După ani şi ani de cercetări, soţul ei, Cristian Cioacă, a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru uciderea soţiei.

Recent, Cioacă a depus o plângere penală la Parchetul Militar împotriva procurorului de caz, dar şi a unui poliţist şi a unui sepepist. Totodată, fostul poliţist speră ca, în curând, dacă i se va aproba cererea de revizuire, procesul său să se reia… de la zero, conform celor de la ziarulring.ro. Asta ar fi o adevărată lovitură de teatru.

Avocata Maria Vasii este singura care, în afară de familie şi de copil, îl vizitează la Penitenciarul Colibaşi.

Cristian Cioacă a fost şi a rămas un om plin de bun-simţ faţă de sistemul în care a lucrat. Chiar şi acum mă impresionează profund prin aceeaşi atitudine: el încă este poliţist. Poate de aceea este şi respectat acolo, în penitenciar, de toată lumea, inclusiv de deţinuţi. Tocmai pentru că nu şi-a schimbat comportamentul, în sensul de a se lăsa distrus. El îşi vede în continuare de standardele lui, caută mijloace de supravieţuire şi speră, crezând în continuare în sistemul judiciar, să i se facă dreptate”, spune avocata Maria Vasii despre cel mai mediatizat deţinut din România, scrie  REALITATEA.NET

“O revizuire ar însemna o reluare a judecăţii, a cercetării judecătoreşti, începând cu fondul. Tribunalul Argeş şi Curtea de Apel Piteşti sunt instanţele competente, dar, dacă ni se va accepta o redeschidere a dosarului, probabil că vom cere strămutarea, aşa încât să se facă judecata de către o altă instanţă imparţială. (…) Suntem în faza de finalizarea a cererii de revizuire pe care o vom depune la Tribunalul Argeş şi aşteptăm ca procesul să înceapă cel târziu în luna octombrie”, a afirmat avocata Maria Vasii.
Articol redactat de Lavinia Leopa

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here