Ce efecte are tehnologia asupra noastră

Home > Ce efecte are tehnologia asupra noastră

Televizoarele, consolele de jocuri sau telefoanele mobile ii fac pe tineri sa doarma mai putin, sa devina agitati si sa aiba performante mai proaste la scoala.

Un studiu realizat de cercetatorii de la Dalhousie University din Nova Scotia, Canada, a relevat faptul ca o sigura ora de somn pierduta poate provoca probleme de memorie, scrie Daily Mail.

Studiul a descoperit ca prezenta acestor gadgeturi in dormitoarele copiilor face ca aceste spatii sa se transforme in camere de distractie, din locuri de odihna si liniste. Multi adolescenti dorm cu telefoanele alaturi si sunt treziti des de sunetele apelurilor sau de vibratiile acestora.

Jocurile violente ii fac sa devin mai alerti, in loc sa se relaxeze. Cand un adolescent joaca cu regularitate jocuri violente in dormitor, creierul incepe sa asocieze acest spatiu cu unul in care trebuie sa fie mereu in alerta si refuza sa se relaxeze.

Pentru aceasta cercetare, psihologul Jennifer Vriend a analizat 32 de copii, cu varste intre 8 si 12 ani, care au dormit, in medie, 9 ore, in fiecare noapte.

Citeste aici continuarea articolului.

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here