Ce faci cu zațul de cafea și cu plicurile de ceai! Utilizări uimitoare

Home > Ce faci cu zațul de cafea și cu plicurile de ceai! Utilizări uimitoare

Ce faci cu zaţul de cafea şi cu pliculeţele folosite de ceai? Bineînţeles, răspunsul cel mai des întâlnit este acela că le arunci, dar ce-ar fi dacă ai afla noi modalităţi inteligente de a le reutiliza? De la curăţarea mobilierului şi până la lustruirea papucilor, Huffingtonpost.com îţi propune zece modalităţi creative prin care poţi da o nouă utilizare zaţului de cafea şi plicurilor folosite de ceai.

1.      Îndepărtarea mirosului de pe mâini, după ce ai gătit

Atât zaţul de cafea, cât şi pliculeţele de ceai sunt dezodorizante excelente şi pot face minuni pentru mâinile tale, mai ales după ce ai tăiat alimente cu un miros pregnant, precum usturoi, ceapă sau peşte.

După ce ţi-ai pregătit mâncarea, pur şi simplu freacă-ţi bine mâinile cu acele pliculeţe de ceai, înainte să te speli cu apă caldă şi săpun.

Foloseşte şi zaţul de cafea exact în acelaşi mod pentru a îndepărta mirosul alimentelor şi pentru a oferi mâinilor o senzaţie netedă, moale şi revigorantă.

2.      Pentru a da strălucire parchetului şi mobilei

Cauţi o modalitate naturală prin care să îţi păstrezi podeaua şi mobila strălucitoare şi curată? Nu trebuie să cauţi prea mult, deoarece te poate ajuta ceaşca ta de ceai! Datorită taninului din compoziţia sa, ceaiul preparat de două ori este perfect pentru a da o strălucire suplimentară decorului de lemn. Şi ca un bonus, scapi şi de mirosul neplăcut al produselor de curăţenie, obţinând rezultate uimitoare.

Pentru un finisaj strălucitor, fierbe între cinci şi zece pliculeţe de ceai folosite în 4 litri de apă. Foloseşte ceaiul pentru a-ţi spăla podelele sau aplică-l pe mobilierul de lemn cu o cârpă uscată şi curată.

 3.      Ţine insectele dăunătoare la distanţă de grădina ta

Ai observat în grădină furnici, melci şi alte insecte dăunătoare plantelor? Presară zaţul de cafea în zonele cu probleme pentru a ţine la distanţă paraziţii.

Zaţul de cafea poate ţine la distanţă şi pisica care îţi foloseşte grădina drept toaletă sau care se joacă cu plantele din interior. Adaugă câteva linguriţe de zaţ de cafea în ghiveciul plantei, iar pisica nu se va mai apropia de flori.

4.      Degresează oalele şi tigăile într-o clipă

Dacă vrei să scapi imediat de grăsimea de pe oale şi tigăi fără prea mult efort, atunci spală vesela murdară cu zaţul de cafea, frecându-le cu ajutorul unui burete de sârmă. Frecarea suplimentară te va ajuta să îndepărtezi mizeriile lipite fără a folosi produse chimice de curăţenie.

Pentru o curăţare şi mai uşoară, înmoaie vasele murdare de grăsime în apă călduţă cu unul sau două pliculeţe de ceai folosite şi lasă-le aşa peste noapte. Taninul din ceai va îndepărta grăsimea şi reziduurile alimentare, astfel încât, a doua zi dimineaţă trebuie doar să le clăteşti cu atenţie.

5.      Hrăneşte plantele din interior într-un mod natural

Atât zaţul de la cafea, cât şi pliculeţele de ceai au o mulţime de nutrienţi care pot ajuta plantele să se dezvolte. Datorită conţinutului acid, zaţul de cafea este un îngrăşământ perfect pentru plantele care iubesc solul mai acid, cum ar fi roşiile, morcovii, trandafirii, rododendronii şi azaleele.

Ceaiul este mai puţin acid, în special atunci când este combinat cu apă. Aşadar, pentru a hrăni plantele din interior care preferă un sol mai puţin acid, toarnă conţinutul unui pliculeţ de ceai într-o stropitoare, înainte de a uda plantele. Resturile de ceai vor hrăni plantele fără a adăuga prea multă aciditate în sol.

6.      Îmbunătăţeşte rezultatele următoarei pedichiuri

Conţinutul antibacterian al pliculeţelor de ceai ajută la o curăţare blândă, îndepărtând şi mirosurile neplăcute ale degetelor. Plicurile folosite de ceai revigorează pielea, făcând aceste “reziduuri” ajutoare perfecte pentru următoarea ta şedinţă de pedichiură.

Înainte de pedichiură, înmoaie unul sau două pliculeţe de ceai în apă fierbinte timp de zece minute. Apoi înmoaie picioarele în apă pentru a-ţi calma şi catifela pielea, şi pentru a îndepărta în acelaşi timp şi orice miros.

Antioxidanţii din ceaiul verde sunt în special benefici pentru piele, aşa că optează pentru plicurile de ceai verde.

7.      Scoate mirosul neplăcut din frigider

Citește aici continuarea.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here