1. E indicat sa NU lasati nimic la voia intamplarii!

Atunci cand va ganditi sa porniti la drum trebuie sa curatati bine geamurile masinii, sa va planificati traseul astfel incat sa nu aveti treaba cu artele mici, ci cu cele mari si sa plecati mai din timp cu un sfert de ora fata de cat era planificat.

2. Trebuie sa NU conduceti sub nicio forma cu viteza mare!

Poate nu stiati, dar atunci cand conduceti pe polei sau gheata, distantele de franare se multiplica de 10 ori, asa ca, nu circulati cu viteza, de asemenea trebuie sa pastrati o distanta cat mai mare fata de masina din fata voastra, noteaza radiocluj.ro.

3. Nu trebuie sa folositi frana de picior!

In cazul in care este absolut necesar sa franati, faceti asta cat mai usor si  nu ridicati piciorul in momentul in care simtiti ca se activeaza ABS-ul in pedala voastra, exact acelasi lucru este valabil si pentru accelarile in tromba, fapt care scade aderenta rotilor.

4. Nu trebuie sa va panicati daca intrati in derapaj!

Nu trebuie sa intrati in panica atunci cand simtiti ca pierdeti controlul masinii sau atunci cand simtiti ca masina incepe usor sa derapeze.

Singurul lucru pe care-l puteti face este sa virati in directia  in care aluneca spatele masinii, iar in cazul in care masina derapeaza in directia opusa, trebuie sa faceti o stabilizare o masinii, reduceti bracarea.

Trebuie sa evitati franarea datorita faptului ca ABS-ul risca sa nu mai facata fata suprafetei alunecoase si provocati doar o extindere a alunecarii.
La fel de important este faptul ca nu trebuie sa apasati acceleratie decat in momentul in care sunteti convins 100% ca masina s-a redresat.

5. NU va relaxati niciodata la volan, dezvoltati-va spiritul de anticipatie al situatiilor dificile!

Atunci cand conducem pe conditii de gheata si polei trebuie sa fim mereu anticipativi pentru ca nu se stie niciodata ce obstacole sau situatii neprevazute ne apar in cale.

Tot ce trebuie sa faceti este sa incetiniti masina prin frana de motor inainte de a ajunge in zonele periculoase.

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here