Somnul este extrem de important pentru sănătate, iar dacă are loc într-o cameră răcoroasă, beneficiile cresc considerabil. Vezi de ce este bine să dormi în frig.

O cameră călduroasă este de preferat când este foarte frig afară, însă în timpul somnului ar trebui să lași temperatura mai scăzută în încăpere. Un dormitor răcoros îți poate transforma țesutul adipos maro în energie și îți poate ajuta metabolismul chiar și în timpul zilei, potrivit cuisineandhealth.com. Până recent, cercetătorii au crezut că adulții nu au grăsime maro, însă în ultimii ani au găsit cantități foarte mici, de dimensiunea unei lingurițe, în spate și la gât. Spre deosebire de grăsimea albă, cea maro este activă, iar experimentele făcute pe șoareci au arătat că este necesară pentru a arde caloriile, a elimina zahărul din sânge și a regla temperatura corpului.

Procesul este similar și la oameni. Reprezentanții Asociației Americane de Diabet au urmărit modul în care temperatura camerei în care dorm oamenii înfluențează sănătatea lor. La studiu au participat cinci tineri care au fost analizați timp de câteva luni. Cele cinci persoane și-au trăit viața urmând ritmul lor obișnuit, dar au dormit la Institutul de Sănătate Națională.

Toate mesele le-au fost asigurate de specialiști, pentru a fi siguri că primesc necesarul zilnic de calorii, iar noaptea au dormit în temperaturi scăzute. În prima lună, dormitorul era încălzit la 24 de grade Celsius, pentru a vedea dacă o temperatură scăzută atrage o reacție în organism. În luna următoare, temperatura a fost scăzută la 19 grade Celsius, pentru a vedea dacă țesutul de grăsime maro este stimulat. Continuarea aici:

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here