Moartea prin ÎNEC

După câteva secunde în care victima încearcă să calce apa şi să respire, lupta încetează, iar în timpul scufundării omul încearcă să-şi ţină respiraţia. Dacă ajutorul nu vine înainte ca omul să începe să inhaleze apă şi simte o arsură în piept, după care urmează liniştea. Din acel moment în doar câteva secunde îşi pierde cunoştinţa şi apoi creierul îşi încetează activitatea.

Moartea în urma unui INFARCT

La fel ca la înec, infarctul provoacă o durere usturătoare în piept, după care intervine imposibilitatea de a respira şi sufocarea. Dacă nu i se acordă primul ajutor, inima se opreşte de tot şi durează 10 secunde până la pierderea cunoştinţei şi încetarea activităţii cordului.

Moartea în INCENDIU

În general, victimele incendiilor mor tot sufocate, din cauza fumului inhalat. Intoxicaţia cu monoxid de carbon se instalează cu ameţeli, dureri de cap şi în final cu pierderea cunoştinţei.

În incendiu victimele pier însă şi arse de vii. Aceasta este o moarte extrem de dureroasă, pe măsură ce flăcările se extind terminaţiile nervoase de la nivelul pielii devenind tot mai active şi făcând astfel ca sensibilitatea la durere să crească tot mai mult. Totuşi, durerea nu provoacă moarte şi, în lipsa unui ajutor, în cele din urmă tot la asfixie se ajunge, însă după chinuri groaznice.

Moartea după o cădere de la înălţime

Cei care au reuşit să scape cu viaţă din asemenea experienţe povestesc că timpul se comprimă şi că singurul lucru la care s-au gândit înainte de impactul cu solul a fost să aterizeze în picioare. Aterizarea în picioare este, de altfel, singura care te poate scăpa cu viaţă, chiar dacă implică aproape invariabil fracturi ale coloanei şi pelvisului.

În schimb, căderea în cap sau culcat aduce o moarte instantanee.

Moartea după o HEMORAGIE

În funcţie de natura hemoragiei, moartea poate fi mai lentă sau foarte rapidă. Dacă sângerarea vine din aortă, finalul este la câteva secunde distanţă, dar sângerarea unui vas mai mic te poate ajuta să mai rămâi în viaţă câteva ore şi, implicit, îţi oferă şansa să poţi primi ajutor. Pe măsură ce pierde sânge, victima se simte slăbită, respiraţia se accelerează puternic şi se instalează anxietatea. De asemenea, senzaţia de sete este foarte puternică.

După pierderea a doi litri de sânge intervin ameţeala şi confuzia, semn că urmează pierderea cunoştinţei.

DECAPITAREA, cea mai rapidă moarte

Dacă lama care separă capul de corp este foarte ascuţită, moartea vine repede şi fără dureri. Ambele părţi păstrează însă o stare de conştienţă după decapitare, vreme de câteva minute.

Abonare
Distribuie:0010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here