Cu siguranță, iarna este cel mai aprig dușman al conducătorilor auto. Dimineața, șoferii pot întâmpina probleme destul de mari dacă mașina este înghețată.

Ei bine, iată câteva sfaturi despre ce trebuie să facem atunci când ne găsim dimineața mașina înghețată:

1.Nu este recomandat să plecăm cu frâna de mână blocată. În cazul în care dimineața avem această problemă, se recomandă să turnăm pe jantă și pe retrier apa caldă.

2.Atunci când chederele se lipesc între ele in nici un caz nu se va forța deschiderea ușilor. Dacă se intamplă astfel de lucruri este indicat să turnăm o soluție specială pentru dezgheț și să așteptăm câteva minute. Cel mai bine este să prevenim, de aceea este indicat ca înainte de lăsarea nopții să ungem chederele cu o solutie care să prevină înghețarea acestora.

3.Când parbrizul este înghețat nu este recomandat să utilizăm ștergătoarele de parbriz pentru că se distrug ștergătoarele. De asemenea există și riscul să zgâriem parbrizul. Ștergătoarele de parbriz se vor utiliza numai după ce parbrizul a fost complet dezghețat.

4.Dacă oglinzile laterale sunt și ele înghețate este recomandat să pornim motorul și sistemul de dezghețare al oglinzilor.

5.Trebuie subliniat faptul că macaraua geamurilor poate îngheța extrem de ușor, mai ales pe parcursul nopții, când este foarte frig. Dacă apăsăm pe butonul de coborâre și vedem că nu merge, este recomandat să nu forțăm. În acest caz trebuie pornit motorul și desigur pornită căldura în mașină. Cu siguranță macaraua geamului va funcționa imediat ce interiorul mașinii se va încălzi și gheața din interiorul ușii se va topi, scrie bunadimineata.ro.

Așadar, tot ceea ce este necesar să facem, dimineața, este să avem răbdare cu mașina și să-i acordăm un plus de atenție.

 

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here