Ai un blog şi vrei să îl personalizezi, petreci mult timp pe reţelele de socializare sau pur şi simplu ai nevoie de o soluţie rapidă pentru manipularea fotografiilor? Nu trebuie să te înscrii la un curs de Photoshop pentru a învăţa să modifici imagini. Dacă vrei doar să corectezi luminozitatea, să tai o poză, să aplici nişte filtre ori să faci un colaj, următoarele programe îţi vor fi de folos. Cele mai multe dintre ele sunt simplu de utilizat, practice şi foarte utile. Ordinea din top este aleatorie, iar programele pot fi descărcate gratis:

1. Adobe Photoshop Express. Este versiunea compată a Photoshopului clasic, care oferă doar funcţiile de bază (decupare, luminozitate, rotaţie etc).

 

2. GIMP, ajuns deja la versiunea 2.8, are o interfaţă simplistă, este uşor de folosit şi reprezintă principala alternativă la Photoshop.

 

3. PhotoScape este poate cel mai versatil program de manipulare foto gratuit. Poţi modifica o poză folosind funcţiile de bază (tăiere, redimensionare, luminozitate, claritate), adăuga efecte minime, folosind filtre şi ustensile de blurat. De asemenea, poţi realiza foarte rapid alipiri.

 

4. PhoXo. Este un program mic, simplu de folosit, care oferă utilizatorilor ustensile pentru retuşare şi 50 de efecte.

 

5. PC Image Editor– un program foarte bun pentru începători, având 15 filtre precum mozaic şi îngroşare.

 

6. Picasa este un program complet, care îţi va fi de folos pentru colaje şi pentru editări mai complicate. Fiind un produs Google, te ajută să găseşti şi să organizezi pozele eficient.

 

7. Lazy Paint nu e cel mai sofisticat program gratis disponibil, dar cu siguranţă este simpatic şi distractiv. Ideal celor care vor să se familiarizeze cu manipularea foto.

 

8. Magix Photo Designer 7. Un program complet, care oferă toate funcţiile de bază şi este dedicat utilizatorilor cu experienţă.

 

Vezi aici lista completă.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here