Cele mai ciudate atracții turistice. Oamenii dau bani ca să le viziteze

Home > Cele mai ciudate atracții turistice. Oamenii dau bani ca să le viziteze

Daca te numeri printre vizitatorii care vor sa descopere si atractiile turistice deloc banale, atunci iti propun sa treci in revista lista atractiilor controversate care atrag anual mii de curiosi.

1. Mausoleul lui Lenin, Rusia

Frumoasa si vasta Rusie surprinde prin colectia de obiective turistice interesante si populare cu care isi intampina turistii. Pe langa celebrele muzee sau catedrale impozante, Moscova gazduieste si o atractie controversata, vizitata in special de turistii pasionati de obiective macabre.

Monumentul din granit care poarta amprenta stilului arhitectural sovietic a fost ridicat in Piata Rosie si adaposteste, inca din 1924,  trupul imbalsamat al lui Vladimir Ilici Lenin, liderul Marii Revolutii Socialiste din Octombrie 1917 si fondatorul Partidului Bolsevic. Eficienta procesului de imbalsamare este completata de sicriul special care asigura umiditatea si temperatura ideala care impiedica descompunerea corpului. Desi este pazit cu strictete, exista tot mai multe znonuri conform carora aceasta atractie controversata este de fapt un exponat de ceara, si nu trupul lui Lenin.

 

2. Plastinarium, Germania

Celebra pentru castelele si palatele sale impresionante care impanzesc regiunile pitoresti, Germania include si un obiectiv turistic cel putin ciudat care se incadreaza cu usurinta pe lista atractiilor controversate vanate de turistii cu stomacul tare.

Situat in Guben, muzeul si laboratorul numit Plastinarium reprezinta o experienta inedita pentru vizitatorii care se hotarasc sa ii treaca pragul. Daca te intrebi de ce, atunci trebuie sa stii ca aici vei avea ocazia sa vizitezi un obiectiv unic in lume, unde poti sa afli mai multe despre procesul de plastinare. Procedeul de conservare a fost patentat in 1977 de profesorul Gunther von Hagens si presupune inlocuirea fluidelor din corp cu plastic lichid care ulterior se usuca, intarind si conservand astfel tesutul. Muzeul include 15 corpuri si 150 de parti ale corpului sau organe plastinate. Pentru cei interesati, acest loc le ofera ocazia sa participe la workshop-uri care folosesc specimene umane.

 

3. Pripiat, Ucraina

Ucraina numara o serie de obiective turistice interesante care merita toata atentia calatorilor care vor sa exploreze frumusetile si comorile acestei tari. Dar, dincolo de aceste locuri pitoresti, unde turistii vin sa se delecteze, exista un oras devenit cunoscut datorita dezastrului care l-a marcat.

Inclus in categoria atractiilor controversate, Pripiat, orasul unde locuiau muncitorii de la Centrala Atomoelectrica de la Cernobil, pastreaza decorurile dezolante care sunt martorii incontestabili ai celei mai mari catastrofe provocate de om. Dezastrul provocat de explozia celui de-al patrulea reactor al centralei, in noaptea de 26 aprilie 1986, ar putea fi egalat de detonarea a 500 de bombe nucleare, de dimensiunea celor folosite de Statele Unite. Catastrofa a dus la evacuarea orasului Pripiat, dar efectele dezastruoase au fost resimtite de toti cei expusi unor doze de radiatii foarte ridicate. Desi reactorul se afla sub un invelis de beton, inca emite radiatii care pot fi periculoase pentru turistii care se aventureaza sa viziteze orasul.

 

4. Insula Alcatraz, Statele Unite

Statele Unite adapostesc unele dintre cele mai impresionante obiective turistice din lume, o colectie de muzee fascinante, intesate de exponate valoroase, dar si regiuni cunoscute pentru peisajele care iti taie rasuflarea. Pe langa aceste obiective, multe dintre ele devenite adevarate embleme, America include si o serie de atractii controversate.

Pe langa numeroasele case bantuite sau muzee care isi etaleaza colectiile bizare, in aceasta tara turistii au ocazia sa bifeze inchisoarea Alcatraz, o atractie controversata, dar in acelasi timp celebra, aflata pe insula cu acelasi nume. Situata la cativa km de orasul San Francisco, insula a devenit inchisoare federala in 1933, fiind locul unde au fost incarcerati infractori notorii precum Al Capone sau Robert Stroud. Istoria inchisorii aminteste de numeroase tentative de evadare nereusite.

 

5. Cararea Huashan, China

Daca esti in cautarea comorilor ascunse ale Chinei, atunci trebuie sa stii ca aceasta tara fascinanta are multe de oferit calatorilor curiosi care vor sa exploreze natura si peisajele superbe.

Daca suferi de acrofobie, atunci aceasta atractie controversata nu trebuie sa se afle pe lista ta, dar daca esti amatoare de senzatii tari, atunci nu trebuie sa ratezi acest obiectiv. Daca te intrebi ce are special aceasta poteca, atunci trebuie sa afli ca o plimbare pe cararea Huashan, din provincia Shaanxi, se desfasoara la peste 2000 de metri altitudine, iar poteca este de fapt o pasarela ingusta din scanduri, dar si din portiuni cu trepte sapate direct in stanca, iar lantul gros fixat in peretele muntelui reprezinta singur punct de sprijin. Privelistea mirifica si adrenalina vor face din aceasta plimbare o experienta greu de egalat.

 

sursa

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here